Termik santral geleceğe ihanet

Eskişehir’in Alpu ilçesinde termik santral kurulması için çalışma başlatıldı. TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Neşet Aykanat, “Ülkemizin en verimli ovalarından birinin göbeğine termik santral yapılmak istenmesi tarım ve geleceğimize ihanettir. Kömürlü termik santrallarla birlikte yaşamak intihardır” dedi.

Yayınlanma: 03.10.2017 - 20:30
Abone Ol google-news

Türkiye’nin önemli tarımsal faaliyet gösterilen ovalarının başında gelen Eskişehir’in Alpu ilçesinde termik santral kurulması için çalışma başlatıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Neşet Aykanat, “Ülkemizin en verimli ovalarından birinin göbeğine termik santral yapılmak istenmesi tarım ve geleceğimize ihanettir. Kömürlü termik santrallarla birlikte yaşamak intihardır” dedi.

Santralların zehir saçtığını vurgulayan Aykanat, “Kömürlü termik santrallar oluşturdukları kül dağları ve asit yağmurlarıyla başta ormanlar ve sulak alanlar olmak üzere doğaya, tarım alanlarına da büyük zarar vermektedir. Santralların olduğu yerlerde tarımsal üretim azalmakta, kül ve asit yağmuru yağan köylerde verimli ürün yetişmemekte, ayrıca ormanlarda ve sulak alanlarda yaşayan tüm canlıların yaşam hakları ihlal edilmektedir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler