The British Museum'da British Petroleum isyanı

Aktivistler önceki gün Londra’daki The British Museum’da bir araya gelerek BP’nin sponsorluk faaliyetlerini protesto etti.

Yayınlanma: 15.09.2015 - 09:32
Abone Ol google-news

Britanya’nın öncü kültür ve sanat turizmi kaynağı The British Museum, önceki gün hatırı sayılır bir protestoya sahne oldu. British Petroleum (BP) petrol şirketinin kültür kurumlarına sponsorluğuna karşı çıkan pek çok aktivist, geçen pazar günü 15 farklı grubun müzede ellerinde şemsiyeler ile bir araya gelmesiyle birlikte, sesini yükseltti.

Müze zemininde ‘Yeni bir BP anlaşmasına hayır’ mesajı veren topluluk, eylemleri sırasında siyah kostümler de giyerek bedenleriyle ‘Hayır’ (NO) ifadesini oluşturdu. Eyleme Hollywood’lu yıldız Ezra Miller’ın da destek vermesi gözden kaçmadı.

Toplulukta bulunan protestocu ‘BP ya da BP’siz’ grubundan Danny Chivers, kurum için bu tür destek projelerinin büyük önem taşıdığını ve bu yolla bir ‘sosyal ehliyet’ elde ettiklerini ifade etti ve şunları belirtti: “Şunu anlamak çok önemlidir ki, BP’nin bu tür kurumlara aktardığı maddi destek bir armağan veya hayırseverlik değil, onların pazarlama bütçe ve stratejilerinin bir parçasıdır.”

Toplulukta bulunan ‘Tate’i Özgür Bırak’ (Libertate Tate) kolektifinden Mel Evans ise, verdiği demeçte, BP’nin bu yolla imajını sanat üzerinden aklamaya çalıştığını ve Tate Modern müzesine bu meyanda yılda 200 bin poundun üzerinde katkı sağladığını, bunun ise kurumun yıllık gelirinin yanında ‘herhangi bir paradan farksız olduğu için, çok küçük bir karar gibi de algılanabileceğini’ belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler