THY'den yanıtsız yanıt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu yolcuları 2 saati aşkın bir süre havaalanında uçak içerisinde bekleten THY, ne diyeceğini bilemedi.

Yayınlanma: 10.07.2014 - 00:54
Abone Ol google-news

Türk Hava Yolları (THY), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yolcuların İstanbul Atatürk Havaalanı’nda 2 saati aşkın bir süre uçak içerisinde bekletilmesi konusunda bilgi vermedi. THY, “Yapılacak bir açıklamamız bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin de içerisinde bulunduğu İstanbul’dan Ankara’ya hareket edecek olan uçak 29 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı’nda 2 saati aşkın bir süre bekletilmişti. Kılıçdaroğlu ve yolcular bekleme süresini uçak içerisinde geçirmek zorunda kalmışlardı. Saat 14.00’te hareket etmesi gereken uçak, ancak 16.10’da Ankara’ya hareket edebilmişti. Gecikme nedeniyle CHP MYK toplantısı iptal edilirken Kılıçdaroğlu’nun randevuları da ertelenmişti. Beklemeye, “yakıtın bitmesi” gerekçe gösterilmişti.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP heyeti ve yurttaşların İstanbul’dan Ankara’ya gelmek için bindikleri THY uçağı 2 saati aşkın bir süre rötar yapmıştır. Yolcular bu süre boyunca uçakta beklemek zorunda bırakılmışlardır. Yurttaşların 2 saati aşkın bir süre uçağın içinde beklemek zorunda kalması işkence gibi bir durumdur” dedi.

Acar, önergesinde gecikmenin gerekçesini, bir inceleme ve soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını, yurttaşlara tazminat ödenip ödenmeyeceğini, THY yönetimin sorumluluğunun ne olduğunu sordu. Maliye Bakanı Şimşek yanıtında, THY’nin özel hukuk hükümlerine göre faliyet gösteren ve kamu payı yüzde 49.12 olan bir kuruluş olduğunu belirterek konunun THY’ye sorulduğunu bildirdi.

Şimşek, THY’den gelen yanıtı da paylaştı. THY Genel Müdürü Temel Kotil imzalı yanıtta tüm sorulara tek bir yanıt verilerek şöyle denildi: “THY A.O. Türk Ticaret Kanunu ve SPK mevzuatına göre ticari faliyet gösteren bir özel hukuk tüzelkişisidir. Ortaklığımız 6 Şubat 2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren SPK’nin Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği’ne uymakla yükümlü olup halka açık bir şirket olarak tüm açıklama yükümlülüklerini mevzuat çerçevesinde de yerine getirmektedir. Mevzuat çerçevesinde yapılan açıklamalar dışında yapılacak bir açıklamamız bulunmamaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler