TIR operasyonunda iki askere tutuklama

Ankara’da gözaltına alınan iki Jandarma istihbaratçı, Adana’ya gönderildi.

Yayınlanma: 09.04.2014 - 18:51
Abone Ol google-news

Adana’da MİT’e ait silah yüklü TIR’ların durdurulmasına neden olan ihbarı yaptıkları öne sürülen Jandarma İstihbarat Yüzbaşı Hakan Gençer ile astsubay Gültekin Menge hakkında tutuklama kararı çıktı.

Daha önce Ankara’da gözaltına alınıp Adana’ya getirilen ancak özel yetkili hâkim tarafından serbest bırakılan iki istihbaratçı hakkında yeni deliller ışığında tutuklama kararı verildi. Tutuklama talimatı önceki gün Adana’dan askerlerin ikamet ettiği Ankara’ya gönderildi. Mahkemenin haklarında yakalama kararı çıkardığı iki muvazzaf asker için Ankara’da görev yaptıkları yerlerde gözaltı işlemi yapıldı. Haklarındaki yakalama kararı kendilerine tebliğ edilen iki asker soruşturmanın yürütüldüğü Adana’ya gönderildi. Bu iki istihbaratçının, MİT’çilerin telefonlarını önlemi amacıyla dinlediği ve TIR’ların durdurulmasına neden olan ihbarı yaptığı öğrenildi.

 

8 polis adliyede

Öte yandan yine Adana’da yasadışı dinleme operasyonu kapsamında gözaltına alınan İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı’ndan Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü İ.B., İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü’ne atanan E. Y’nin de aralarında bulunduğu 8 polis dün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 8 kişinin sorgulamaları akşam geç saatlere dek sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler