Tokyo’da en iyi film ‘Buğday’

30. Tokyo Film Festivali’nin uluslararası ana yarışmasında en iyi film ödülünü Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği “Buğday” filmi kazandı.

Yayınlanma: 04.11.2017 - 21:20
Abone Ol google-news

30. Tokyo Film Festivali’nin uluslararası ana yarışmasında en iyi film ödülünü Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği “Buğday” filmi kazandı. Jüri başkanı Amerikalı oyuncu ve yönetmen Tommy Lee Jones, 50 bin dolarlık para ödülünü de kazanan filmle mitolojiyle gerçekleri bir arada sunumundan çok etkilendiklerini ve kararın oybirliğiyle verildiğini açıkladı. Jean Marc Barr’in başrolde yer aldığı, ilk kez İngilizce çektiği siyah, beyaz filmiyle distopik bir yakın gelecekte tarumar olan dünyamızda insanlığın kurtuluşu adına yollara düşerek saf buğdayı arayan bir adamın yolculuğunu anlatan Kaplanoğlu, filmin festivaldeki gösteriminden sonra da “Aşırı tüketimden savaşlara, diğer insanlara verdiğimiz zararlara uzanan yıkımdan herkes gibi bir anlamda sorumlu olduğunu belirtmiş, “Kendimizi de yok ediyoruz, ruhlarımızı kaybediyoruz” demişti.

Tokyo’da en iyi yönetmen ödülünü ise “Aqerat” ( We the Dead) filmiyle Myanmar’daki katliamdan kaçmaya çalışan Müslüman Rohingya’ları anlatan Malezyali genç yönetmen Edmund Yeo aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler