'Torunların Yahudi olmayacak'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 23 yaşındaki oğlu Yair Netanyahu’nun Yahudi olmadığı bildirilen Norveçli Sandra Leikanger adlı genç kızla beraberliği ülkesindeki aşırı sağcıları kızdırdı.

Yayınlanma: 29.01.2014 - 13:04
Abone Ol google-news

Norveç gazetesi Dagen’in haberine göre Başbakan Netanyahu ise geçtiğimiz hafta İsveç’in Davos kentinde bir araya geldiği Norveç Başbakanı Erna Solberg’e oğlunun ilişkisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek gençlerin beraberliğini övdü.

Oğul Netanyahu’nun üniversitede tanıştığı Leikanger ile yazın birlikte Norveç’te tatile çıktığı da kaydedildi . “Ülkemizde güzel kıtlığı yok” diyen İsrail’in aşırı sağcı Şas Partisi’nden Nissim Zeev, Netanyahu’dan sorumluluğunu yerine getirip duruma müdahale etmesini istedi. “Bu büyük bir sorundur ve başbakanı da rahatsız ettiğine eminim. Her Yahudi, oğlunun bir Yahudi kızıyla evlenip soyunu devam etmesini ister” dedi. Aşırı sağcı Leheva Örgütü lideri Bentzi Gopshtain de Netanyahu’ya “Torunların Yahudi olmayacak. Bu ilişkiye son ver” şeklinde seslenirken Netanyahu’nun partisi Likud’dan Moşe Feiglin adlı milletvekili de gelişmeyi “çok talihsiz bir olay” sözleriyle değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler