Trabzon'da zemin temizleme komedisi: Stat değil, sokak temizlendi

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında oynanması gereken Trabzonspor-Beşiktaş maçı yoğun hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

Yayınlanma: 24.01.2016 - 17:29
Abone Ol google-news

Kar yağışı ve temizleme komedisi Trabzonspor - Beşiktaş maçını vurdu. Meterololoji uzmanlarının günlerdir yaptığı ‘kar uyarısı’na karşın Hüseyin Avni Aker Stadı’nın zeminine muşamba örtülmemesi, temizleme çalışmalarına geç başlanması ve zemin bozulur endişesi ertelemeye neden oldu. Kriz masası oluşturan Futbol Federasyonu da hakem Bülent Yıldırım ve temsilcilerden görüş aldıktan sonra Trabzon - Beşiktaş maçını ileri bir tarihe erteledi. Temizleme çalışmaları yapılırken şiddeti artan kar da ertelemede rol oynadı.

Stat eski, çalışma özensiz!

Türkiye’nin modernizasyonu yapılmayan en eski statlardan biri olan H.Avni Aker’de alttan ısıtma sisteminin olmaması ve kar yağışı öncesi zemine diğer statlardaki gibi muşamba örtülmemesi ertelemede rol oynadı. Oysa TFF yönetmeliği gereği Spor Toto Süper Lig maçlarının oynandığı her statta muşamba bulundurulması şart. Mücadeleden 1 gün önce Trabzon’u etkisi altına alan kar yağışının ‘Uludağ’a çevirdiği stattaki temizleme çalışmalarına sabah saatlerinde yapılan eşgüdüm toplantısı sonrası başlanamaması ve öğle saatlerinde faaliyete geçilmesi ertelemede rol oynadı. Yetkililerin işi ağırdan almasında ise stat zemininin bozulacağı endişesinin yattığı sızan bilgiler arasında... Bir yetkili, “Zemini yapan firma, kar küreme çalışmalarının dikkatsiz yapılması halinde ‘bozulur, 1 yıl oynayamazsınız’ uyarısında bulundu. Biz de temizleme çalışmalarını son derece dikkatli yapıyoruz. Ancak bu kadar temizleyebildik” dedi. Stat persoleninin korner direkleri çevresini temizlediği ve o bölümdeki çimlerin bozulduğu da dikkatlerden kaçmadı. Zemin için sabah harekete geçmeyen yetkililerin stat önündeki sokağı temizlemesi ise dikkat çekti.

STAT KOORDİNATÖRÜ KONUŞTU

Her şeyi yapmışlar!

Trabzonspor Stat ve Tesisler Koordinatörü Özer Bayraktar, kar yağışının stat zeminini de etkilediğini söyledi. Bayraktar, “Saat 13.30’da statta karı temizlemeye başladık. 3 kar küreme aracımız ve 40 personelimiz var. Ortahisar Belediyesi’nden de yardım aldık. Statta gerekli malzemelerin temini yapıldı. Muşambanın örtülmemesiyle ilgili bir şey diyemem. Bunun arkasına da gizlenecek değiliz” dedi. Stat Müdürü Hüseyin Emin ise “Sahanın temizlenmesi ve maçın oynanabilmesi için traktör dahil ne gerekiyorsa temin edildi. Personel sayısı arttırıldı. Her şeyi yaptık ama yeterli olmadı, doğaya yenildik” diye konuştu.

İki takım: İleri tarih

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak’la maç için kente gelmeye çalışıp İstanbul’a dönen Trabzon Başkanı Muharrem Usta ve Bordo - Mavililerin teknik direktörü Hami Mandıralı, maçın bugün değil de ileri bir tarihte oynanması için söz birliği yaptı. Metin Albayrak, “Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’yla görüştük. Kendisi de teknik direktör Hami Mandıralı’yla konuştu ve maçın ertelenmesiyle ilgili olumlu konuştu. Maç ileri tarihte oynanmalı” ifadesini kullandı.

Kameraman aranıyor!

Yayıncı kuruluşun taşeron kameramanları, İstanbul’dan uçak kalkmadığı için Karadeniz’deki tüm kameramanlara haber göndererek Trabzonspor - Beşiktaş maçının oynanma ihtimaline karşılık göreve çağırdı. İstanbul’dan 30 kişilik canlı yayın ve kameraman ekibinin gelmemesi nedeniyle zor anlar yaşayan yayıncı kuruluş, çareyi Trabzon ve çevresinden kameraman ve montajcı çağırmakta buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler