Turizmin, sanatın, kültürün şehri Muğla

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘İdil Biret’ adına düzenlenen ilk müzik festivali olma özelliğini taşıyan ‘İdil Biret Muğla Müzik Festivali’ 5 Ağustos’ta başlayacak. ‘İdil Biret Muğla Müzik Festivali’ 5-8 Ağustos tarihleri arasında Marmaris ilçesinde Marmaris Amfi Tiyatro’ ve Menteşe ilçesinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 02.08.2019 - 11:47
Abone Ol google-news

İdil Biret Muğla Müzik Festivali, açılış konserini Münif Akalın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret solistliğinde gerçekleştirecek. 5 Ağustos Pazartesi günü saat 21.30’da Marmaris Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek açılış konserinde F.Liszt 2. Macar Rapsodisi ve S. Rachmaninov 2. Piyano Konçertosu seslendirilecek.

İdil Biret Muğla Müzik Festivali'nin ikinci konserinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Gökhan Aybulus'la ilk kez aynı sahnede yer alacak. 7 Ağustos Çarşamba günü saat 21.30’da Marmaris Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek konserde, A. Borodin Poloveç Dansları ve P.I.Çaykovski Piyano Konçertosu seslendirilecek.

İdil Biret, İrina Nikotina ve Julya Krepak'la Oda Müziği şöleni

Festivalin kapanış konserinde ise İdil Biret, Bilkent Senfoni Orkestrası'nın başkemancısı İrina Nikotina ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel grup şefi Julya Krepak ile Oda Müziği Repertuvarının iki büyük eserini seslendirecek. F. Mendelsshon ve Çaykovski trioların seslendirileceği konser 8 Ağustos saat 21.30’da Menteşe ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu konser ile birlikte ‘İdil Biret Muğla Müzik Festivali’ görkemli bir kapanış yapacak.

Zurnazen Festivali’nin 5.si yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların katılımı ile gerçekleştirdiği Uluslararası Zurnazen Festivali’de 2 Eylül’de sanatseverlerle buluşuyor.
Dünyada ve Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren Zurnazen Festivali bu yıl Marmaris, Menteşe, Milas ve Fethiye ilçelerinde sanatseverlerle buluşacak. Farklı ülkelerden sanatçıların renk katacağı şenliğin her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi bekleniyor. Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici’nin konuk sanatçı olarak katılacağı festivalde farklı sürprizler de katılımcıları bekliyor.

“Kültür, sanat kenti Muğla”

Muğla’nın eşsiz doğası, ev sahipliği yaptığı kültürlerin izlerini taşıyan zengin coğrafyası ile yerli ve yabancı misafirlerin en çok ziyaret ettiği şehirlerden biri olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da turizmin aylarla sınırlı kalmaması, 12 ay ziyaret edilen bir Muğla yaratmak için çalıştıklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Turizm, kültür, sanat, tarım, tarih birbirinden ayrı düşünülemeyen kavramlar. Tüm bu kavramları bir araya getirebilen şehirlerden birinde yani Muğla’da yaşıyor ve bu özel şehre hizmet ediyoruz. Muğla, dünyada ve ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri. Sadece denizi ve birbirinden değerli koyları ile değil aynı zamanda 110 antik kenti, ören yerleri, yaylaları, müzeleri, tarihi evleri, yöresel yemekleri, özünü ve doğasını korumuş köyleri ile Muğla bir çekim merkezi. Muğlamızda turizmi yaz aylarıyla kısıtlamadan 12 aya yaymak, turizmi tarihle, kültürle, sanatla buluşturmak için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz. Dünyaca ünlü sanatçımız İdil Biret adına müzik festivali düzenliyoruz. Tarihi mirasımız Yatağan Stratonikeia’da düzenlediğimiz İdil Biret konserleri halkımızdan yoğun ilgi görmüştü. Şimdi Marmaris ve Menteşe’de vatandaşlarımız bu müzik şöleni ile buluşacak. Yörük kültürümüzün en önemli özelliklerinden, düğünlerde, asker uğurlamalarında çalınan zurnamızın da dünyada ve Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren festivalimizin beşincisini yapıyoruz. Farklı coğrafyalardan sanatçılar Muğlamızda buluşacak. Bu yıl 4 ilçemiz Zurnazen Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Farklı melodiler, farklı ülkelerden sanatçılar kültür kenti Muğlamızda buluşacak, yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz şehrimiz sevgi, hoşgörü ve güleryüzle kapılarını yerli ve yabancı misafirlerine açacak.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler