Bahçeli: AK Parti'nin arka lastiği değiliz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan ile miting yapmama gerekçesini “AK Parti’nin arka lastiği gibi düşüncelere sahip fitneci zümre bunu kullanabilir” olarak açıkladı. İttifak öncesi Erdoğan'a yaptığı eleştiler hakkında konuşan Bahçeli, “Sert eleştiriler yapan birisiyim. Ne dediysem imzamı çekmiyorum. Geçmişte ne söylediysem arkasındayım. Hepimiz kanka olacak halimiz yok” dedi.

Yayınlanma: 18.06.2018 - 22:54
Abone Ol google-news
Cumhur İttifakı ile AKP ile ortak hareket eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Star TV'de gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bahçeli'nin satırbaşları şöyle:
Erken seçim kararı: Erken seçim ihtiyaç haline gelmişti. Türkiye'nin bekası açısından bana göre erken seçimin doğru olacağı kanaatini paylaştım. Yeni bir anayasa değişikliğinin kabulu dikkate alındığında seçimin öne alınması ve güçlü bir meclisin oluşmasının gerekiyor. Siyasi kutuplaşma ve kaosun artacağı konum gelebilirdi. Seçimlerin yapılması daha doğru olur düşüncesi meydana gelmişti. 26 Ağustos tarihini vermemiz ise zaferi taçlandınmak ve anlam yüklemekti. Erken seçim açıklamamda cumhurbaşkanının haberi yoktu. İsabet olduğu kanaatindeyim. Bu kararımızı olgunlukla karşıladı ve saygıyla karşıladı. Ekonomik yönden ve terör yönünden de bu karar alınmıştır.
 
İttifakın durumu: İttifak konusu siyaset gündeminde olan bir konu. Yasal bir yola girmesinde yarar vardır diye düşündük. İttifakın milletimiz için yararlı olur diye düşündük. Gayet isabetli olduğunun kanatindeyim.
 
Çözüm süreci: Çözüm sürecinin terörün beyinin kırıldığı bir ortamda bunu gündeme taşımak çok yanlış olur. MHP, PKK karıştırır ama Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim partimizde de var.
 
AKP ile miting: Birlikte yapmadık çünkü bugünkü zemin içinde tartışmalara yol açabilir. Cumhur İttifak'ı iki siyasi partinin tüzel kişiliklerini koruyan faaliyettir. Miting yapmadık çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti'nin arka lastiği gibi düşüncelere sahip fitneci zümre bunu kullanabilir.
 
Erdoğan rakipleri: Rakiplere hiç şans tanımıyorum. Muharrem İnce Bey sürekli çatışmacı, kavgacı üsluptan zevk alıyor ve abartıyor. Milletimiz bunu sevmez. Erdoğan rakipsiz gözüküyor. Çünkü yaptıklarını ve yapacaklarını söylüyor.
 
Erdoğan eleştirileri: Sert eleştiriler yapan birisiyim. Ne dediysem imzamı çekmiyorum. Geçmişte ne söylediysem arkasındayım. Hepimiz kanka olacak halimiz yok. 15 Temmuz herkesi bir araya getirecek işkencedir. Bu olaylar karşısında hala husumeti geliştirmenin faydası yoktur. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler