‘Susurluk ittifakı kurdular’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in AKP mitingine katılmasını, “Tam bir Susurluk ittifakı kurdular. Ülkeyi 90’la götürme çabası içindeler. HDP olarak buna asla izin vermeyeceğiz, heveslerini kursaklarında bırakacağız” sözleriyle yorumladı. “HDP baraj altına düşerse demokrasi de düşer, özgürlükler de düşer” diyen Buldan, Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın cezaevinden yaptığı seçim konuşmasının milyonlarca insanı umutlandırdığını kaydetti. HDP’nin Mersin mitinginde parti görevlilerinin dağıttığı Türk bayrakları da dalgalandı.

Yayınlanma: 18.06.2018 - 22:58
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Mersin mitingi Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda yapıldı. Mitinge yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Grup Munzur’un dinleti sunduğu mitingde, Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın sahneye gelmesinden önce Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde çekilen ve TRT’de yayınlanan seçim konuşması dev ekranla miting alanını dolduranlara izletildi. Demirtaş’ın görüntüsünün ve sesinin yansıtıldığı dakikalarda binlerce kişi dikkatle ekrana baktı, videonun bitmesinin ardından da ‘Başkan Selo’ şeklinde slogan attı. Miting sırasında parti görevlileri alanı dolduranlara Türk bayrağı dağıttı. Birçok kişi HDP bayraklarıyla birlikte Türk bayraklarını da alanda dalgalandırdı ve HDP’nin alışılagelmiş mitinglerinden farklı bir meydan manzarası ortaya çıktı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP hükümetinin HDP’yi terörist, dinsiz bir parti gibi göstermek için algı yaratmaya çalıştığını, HDP’ye ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a karşı sistemli bir iftira kampanyası yürütüldüğünü ileri sürdü. Buldan, “HDP baraj altına düşerse demokrasi düşer, özgürlükler düşer. Bizi baraj altında bırakmak istiyorlar. Bunun için sandıklardan oylarımızı çalmak isteyecekler. Ancak Mersin halkı buna izin vermeyecek. Oylarına sahip çıkacak” dedi.

Buldan, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in AKP mitingine katılmasını da değerlendirdi.  Buldan, “AKP’nin İstanbul mitingini gördük. Tansu Çiller’i, Mehmet Ağar’ı, Sedat Peker’i getirdiler mitinglerine. Tam bir susurluk ittifakı kurdular. Ülkeyi 90’la götürme çabası içindeler. HDP olarak buna asla izin vermeyeceğiz, heveslerini kursaklarında bırakacağız. Çiller’in gittiği yere Erdoğan’ı göndereceğiz” sözleriyle yorumladı.

Suruç’ta AKP milletvekili adayı ile HDP’li esnaf arasında yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmayı büyük bir provokasyon olarak niteleyen Buldan, “Bu tuzağın içinde hem cumhurbaşkanı hem hükümet var. Her seçim öncesinde provokasyon yaratmaya çalışanlar şunu bilsinler ki halk artık uyandı.  Bu halkın karnı sizin oyunlarınıza tok” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın cezaevinden yaptığı seçim konuşmasının milyonlarca insana umut ve güven verdiğini, heyecan yarattığını kaydeden Buldan, “Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş’ı dört duvar arasına koyarak sesini kısacağını sanıyordu. Recep bey bilmeli ki bugün alanlarda binlerce Demirtaş ve yoldaşı var. Onu dört duvar arasında tutabilirsiniz ama onu halkın gönlünden silemezsiniz. Demirtaş’ın bu ülkeyi yöneteceği günler de yakındır” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler