Ahmet Hakan İnce'nin oy oranı tahminini açıkladı

Ahmet Hakan, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy oranının yüzde 30'u geçeceğini belirterek; HDP'nin ise barajı aşacağını kaydetti.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 08:09
Abone Ol google-news

Hürriyet'in yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

İKİNCİ TUR

Meydanların nabzına baktığımızda, matematiksel hesaplara baktığımızda, genel havaya baktığımızda... İkinci tur kesin gibi... Birinci turda işin bitmesi neredeyse imkânsız...

ANKETLER

Araştırma şirketlerini yönetenler feryat ediyorlar. Dedikleri şu: “Ahali, anket sorularımıza cevap vermekten kaçınıyor.” İşte tam da bu nedenle anketler, bu seçimde fena halde çuvallayacak.

HDP VE BARAJ

Bu seçimin en merak edilen sorusu şu: “HDP barajı aşabilecek mi?” HDP çevreleri, bu baraj meselesini çok iyi kullandılar, kullanıyorlar. “Bıçaksırtındayız” diye propaganda yaparak barajı aşmayı garantilediler.

İNCE’NİN OYU

Gözümüzle gördüğümüze inanacaksak... Yarışın ikili hale geldiğini kabul edeceksek... İlginin oya dönüşme olasılığını hesaba katacaksak... Bu seçimin yıldızının İnce olduğuna ikna olduysak... İnce yüzde 30’u aşacak.

SAADET’İN DURUMU

Bu zamana kadar “baraj sorunu” nedeniyle hak ettiğinin hep altında oy alan Saadet Partisi, bu kez “barajsız” seçime giriyor. Bunun etkisini göreceğiz. Saadet Partisi, bu seçimde tahmin edilenin üzerinde oy alırsa hiç şaşırmayalım.

<haber-yatay:1003668,1003566,1003607,1000437>

İşte yazının tamamı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler