AGİT iddiasına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Herkesin eşit şartlarda medyaya çıkma şansı oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu seçim sürecine ilişkin AGİT'in eleştirisine tartışılacak bir yanıt verdi. Çavuşoğlu; "Eşit şartlarda herkesin medyaya çıkma şansı varsa ve bunu kullanabiliyorsa bu önemlidir." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 16:10
Abone Ol google-news
<video:1010808>

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kopenhag'da Çavuşoğlu, uluslararası Ukrayna Reform Konferansı'nın ardından basına açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada AGİT seçim süresinde Türkiye'de AKP'ye medyada daha fazla söz hakkı verildiği tesbitine şaşırtıcı bir yanıt verdi:Eşit şartlarda herkesin medyaya çıkma şansı varsa ve bunu kullanabiliyorsa bu önemlidir.

"Eşit şartlarda herkesin medyaya çıkma şansı varsa..."

 İşte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AGİT'in hükümetin seçim öncesinde basında daha çok görüldüğü eleştirisine ilişkin, "Eğer hükümetteyseniz ve çalışıyorsanız tabii ki yaptığınız faaliyetler daha çok görünür. Diğer taraftan diğerlerinin önünde engel varsa, engellenirse o zaman problem. Eşit şartlarda herkesin medyaya çıkma şansı varsa ve bunu kullanabiliyorsa bu önemlidir." ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:994394>

 "AGİT zirvesine gelmeye kalktı almadık"

Geçen sene PKK’ya ve PKK’nın güdümünde olan partiye gözlem için gelip de destek veren ve kampanyasına katılan gözlemciler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Onları bu sefer ülkemize sokmadık. Özellikle bir Alman milletvekili var ki PKK’nın terör listesinden çıkması için (çaba) sarf ediyor. Almanya’da da PKK kampanyalarına katılan bir kişi. Böyle bir kişi objektif ve dengeli olamaz. Dolayısıyla AKPM'ye bu kişiyi listeye almayın dedik ve almadılar. AGİT üzerinden bu sefer gelmeye kalktı. Almanya’ya söyledik, uçağa binmişti uçaktan indi. Bu tür insanların tabii seçimi gözlemlemesi mümkün değil." şeklinde konuştu.

 Çavuşoğlu, Türkiye'deki seçim sürecinde değişik uluslararası örgütlerden de gözlemciler geldiğini belirterek, "Çünkü biz herhangi bir şeyden çekinmiyoruz. Demokratik, şeffaf ve özgür bir seçim gerçekleştirdik." dedi.

TRT AKP'nin yayın organı giydi 

TRT, Saray İttifakı’nın resmi propaganda kanalı gibi yayın yaptı. Saray İttifakı içerisinde yer alan AKP’ye 1-20 Mayıs tarihleri arasında toplam 41 saat 18 dakika, MHP’ye ise 52 dakika yer verildi.

İYİ Parti’ye 20 günde 9 dakika

Saray İttifakı dışında kalan partiler ise TRT tarafından adeta görmezden gelindi. CHP’ye 20 günde dört saat zaman ayıran kanal, İYİ Parti’ye dokuz dakika ayırdı. HDP ve Saadet Partisi ise görmezden gelindi.

Adaylara da aynı tarife

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayları da görmezden gelinenler arasında yer aldı. 14-24 Mayıs arasında Cumhurbaşkanı adaylarının ne kadar sürede bu kanallarda yer aldığına yönelik araştırmaya göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT 1’de 2 saat 35 dakika 59 saniye, TRT Haber’de 15 saat 25 dakika 22 saniye, Kürtçe yayın yapan TRT 6 kanalında 10 saat 27 dakika yer aldı. Erdoğan’a toplam 28 saat, 28 dakika yer veren TRT, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye ise toplam 2 saat 51 dakika süre verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler