Mahkeme 4 akademisyen için 301 izni istedi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan 4 akademisyenin dosyalarının Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine karar verdi.

Yayınlanma: 28.06.2018 - 15:22
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nüket Esen, Doç. Dr. Z.Y., doktora öğrencisi Burcu Kaya ve Prof. Dr. İsmail Kuban Altınel’in Terörle Mücadele Kanunu/nun 7/2 maddesinde yer alan “Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanmalarına dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam edildi.

Duruşmaya Prof. Dr. Esen ve Burcu Kaya duruşmaya katılmadı. Duruşmada Prof. Dr. Altınel suçlamaları reddederek beraatını talep etti. Heyet, dört dosya için de Türk Ceza Kanunu (TCK) 301. maddesinde tarif edilen suçu oluşturma ihtimaliyle kovuşturma işlemlerinin durdurularak izin alınmak üzere dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 17 Ekim’de gerçekleşecek.

Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile yargılananlar cezalandırılır" ilgili durumlar yer alıyor. Bu madde için Adalet Bakanlığı'nın izni gerekiyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler