Yüksek Hızlı Tren'de kabus gibi gece

Geçtiğimiz hafta Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle ilk seferini yaptıktan sonra Ankara-İstanbul arasındaki normal seferlerine başlayan Yüksek Hızlı Tren, dün gece yaşanan elektrik arızası ve trafolarda şalter atması nedeniyle yolcularına kabus dolu gece yaşattı.

Yayınlanma: 03.08.2014 - 12:22
Abone Ol google-news

Enerji olmadığından  Ankara'dan gelen trenler Köseköy'de, İstanbul'dan gelen trenler ise İzmit istasyonunda bekledi. Bazı trenler bu hatta motorinle çalışan lokomotifler tarafından çekildi, tedirgin olan yolcuların bir bölümü otobüs ve diğer araçlarda yollarına devam etti. Sabah saatlerinde ise elektrik arızası nedeniyle ayrıca  Dilovası Tavşancıl'daki trafonun şalterlerinin attığı, Tavşancıl'dan Köseköy'e kadar olan hat boyunca enerjinin tamamen kesildiği ortaya çıktı.

Dün akşam Ankara'dan gelen hızlı trenlerden biri Köseköy istasyonu yakınlarına geldiğinde burada bir arızadan kaynaklandığı belirtilen enerji kesintisi nedeniyle yerleşim merkezi dışında durmak zorunda kaldı. Tren hareket kabiliyetini kaybederken, hemen ekipler devreye girdi. Ancak tren uzun süre hareket etmeyince içindeki yolcular telefonlarla yakınlarına haber verince durum ortaya çıktı. Gar Müdürlüğü yetkilileri, önce sadece bir trenin Köseköy yakınlarında, şiddetli yağışın neden olduğu elekdtrik arızası nedeniyle durmak zorunda kaldığını, 22.30 sıralarında da arızanın giderilerek trenin hareket ettiğini söyledi. Ancak daha sonra bu trenin motorinle çalışan lokomotif tarafından Köseköy İstasyonu'na kadar getirildiği, enerji arızasının devam ettiği ortaya çıktı. İlerleyen saatlerde ise bu kez İstanbul'dan Ankara'ya gitmekte olan diğer tren, Köseköy bölgesinde hatlarda enerji olmadığından İzmit'te bekletildi.

Hızlı treni, eski lokomotifler böyle kurtardı - VİDEO

HIZLI TRENİ, ESKİ LOKOMOTİFLER KURTARDI

Bir süre sonra Ankara istikametinden gelen üçüncü  bir tren de Köseköy istasyonunda bekletilmeye başlandı. TCDD'nin Ankara'daki ana kumanda merkezinden her saniyesinin izlendiği bu sorunla ilgili olarak tüm ekipler alarma geçirildi. Ekipler bir yandan şiddetli yağış altında elektrik arızasını gidermeye çalışırken, çalışma uzayınca Ankara'dan gelen tren motorinle çalışan lokomotif tarafondan İzmit İstasyonuna, İzmit istasyonunda bekleyen tren de  Köseköy istasyonuna çekildi. Bu arada bir kaç saat bekleyen bazı yolcuların İzmit istasyonunda telefonla haberleştikleri yakınları tarafından otomobillerle trenden alındığı görüldü.


Arıza sabaha karşı giderilirken, sorunun İzmit Köseköy'deki arızadan kaynaklandığı, elektrik arızası nedeniyle de Dilovası'nan Tavşancıl bölgesinde bulunan trafodaki şalterlerin attığı, bu şalterin atması sonucu da Tavşancıl ile İzmit Köseköy arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik mesafedeki hatta enerji olmadığı anlaşıldı. İstanbul'dan Ankara istikametine gitmekte olan  Yüksek Hızlı Tren Tavşancıl'ı geçip İzmit'e yaklaştığı sırada enerjinin kesilmesi nedeniyle, enerjisiz olarak kendi hızıyla İzmit'e kadar geldiği belirlendi. Yaşanan bu sorunla ilgili olarak herhangi bir açıklama da yapılmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler