IŞİD’liler halka saldırdı

Gaziosmanpaşa’da tekbir getiren grup 8 kişiyi yaraladı, HDP bürosunu, araç ve işyerlerini tahrip etti.

Yayınlanma: 03.08.2014 - 23:14
Abone Ol google-news

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) yandaşı olduğu belirtilen bir grup, AKP’li belediyenin izniyle futbol sahasında gerçekleştirdikleri toplantıya tepki gösteren yurttaşlara saldırdı. Alandan ayrılmak isteyenleri engellemek isteyen IŞİD’çılar, satır, pala ve elektro şok cihazı ile HDP’nin seçim bürosunu tahrip etti. Saldırganlar, çok sayıda araç ve işyerini tahrip ederek 2’si ağır 8 kişiyi yaraladı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yaşar Arap, bölgede düzenlenen etkinliğin ilçe dışından gelen gruplarca organize edildiğini, yağan yağmur nedeniyle grubun erken dağılması üzerine büyük bir katliamın önüne geçildiğini söyledi.

Karayolları Mahallesi’nde önceki gün akşam saatlerinde IŞİD’e yakın olduğu ileri sürülen Merih Vakfı ile bağlantılı Sevgi ve Hoşgörü derneği tarafından “Kuran okuma etkiliği” adı altında imzasız bildiri dağıtılarak toplantı düzenlendi. Belediyenin tahsis ettiği alandaki toplantıda bir kişinin kendisini mehdi ve peygamber ilan etmesi üzerine çok sayıda kişi bunun Allah’a şirk koşmak olduğunu belirterek tepki gösterdi. Bu sırada Fatih Camisi’nden de “Orayı terk edin, onların dinle imanla alakası yok” şeklinde anons yapılması üzerine alandakiler ayrılmak istedi. Alanda bulunanların dışarı çıkmasına izin verilmemesi üzerine etkinliği düzenleyen grup ile mahalleli arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. IŞİD yandaşı olduğu ileri sürülen grup, ellerinde satır, sopa ve elektro şok cihazları ile mahalleliye saldırdı. Aralarında HDP seçim bürosu ile çevredeki araba ve işyerlerini de tahrip eden grup, 2’si ağır 8 kişiyi yaraladı. Yaralılardan Serhat Anık, Rıdvan Şalk, Çetin Şalk, Cüneyt Yoruş, Hamza Poyaz ve Hasan Aydın çevredeki hastanelerde ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 2 kişinin ise aldıkları darbeler sonucu hastanede tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Gelenler ilçe dışından

Karayollarında meydana gelen saldırıya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan DBP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yaşar Arap, “Etkinlik öncesinde ‘Kuran okuma etkinliğine’ davet adı altında bir anons aracı mahallede dolaşıyordu. Ayrıca evlerin ve işyerlerinin kapılarına da ‘Kuran ile Peygamber efendimiz Hz. Muhammed. Bay-bayan tüm halkımız davetlidir. Canlı ilahi. Hanımlara yer ayrılmıştır. Kuranıkerim hediye olarak dağıtılacaktır’ yazılı bildiriler bırakılmıştı. Alana Bursa, Tekirdağ ve Sakarya plakalı araçlar getirilmişti. Bu aslında yaşanacakların habercisiydi” dedi. Kendilerinin başka bir mahallede cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin çalışma yaptığını kaydeden Arap,“Camiden çıkanların tepki göstermesi ve bir kişinin kendisini mehdi ve peygamber ilan etmesinin ardından tepki gösteren mahalle sakinlerine İslami grup üyeleri ‘Tekbir’ getirerek saldırmışlar. Olayın bize haber verilmesi üzerine geldiğimizde 8 kişinin yaralandığını, çok sayıda araba ve işyerinin de tahrip edildiğini gördük. Polis ise saldıranları gözaltına almak yerine onlara tepki gösterenleri toplamış” diye konuştu.

Yağmur faciayı önledi

Yağan sağanak yağmurun olası bir faciayı önlediğini kaydeden Yaşar Arap şöyle devam etti:

“Mahallemizde ilk kez böyle bir şey yaşandığın için bizde şaşırdık. Tartışmanın ardından ortaya hemen satır, sopa ve elektro şok aletlerinin çıkması burada organize bir durumun olduğunu gösteriyor. Son dönemde burada seçim çalışmalarımıza yönelik ciddi provokasyon girişimleri oluyor. Dün de (önceki gün) din adı altında bir saldırı ve provokasyon gerçekleştirildi. Yağmurun çok şiddetli yağması ile gerek saldırgan grup, gerekse mahalleli çabuk ayrıldı. Yoksa çok ciddi olaylar ve bir katliam yaşanabilirdi”

Sarıklı ve sakallı sayısı arttı

Mahalle sakinleri ise yaşanan olayların ardından tedirgin olduklarını ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını söyledi. Son 1 yılda mahallede sarıklı ve uzun sakallı kişilerin sayısının arttığına dikkat çeken yurttaşlar, “Mahalle’de Suriye’deki iç savaştan kaçarak gelen çok sayıda kişi kalıyor. Bunlarla birlikte burada sarıklı ve uzun sakallı kişilerin sayısı giderek arttı. Son olayda da ilçe dışından gelenlerin olması burada bir provakasyon kuşkusu yaratıyor. Artık kendimizi pek güvende hissedemiyoruz” dedi.

Bu arada, IŞİD taraftarları İstanbul Valiliği’nin izniyle Ramazan Bayramı’nda Ömerli’de gerçekleştirdikleri piknikte “cihat” çağrısında bulunmuşlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler