CHP Nilüfer İlçe Başkanı'ndan kurultay çağrısı

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal yaptığı açıklamada kurultay çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 04.07.2018 - 21:56
Abone Ol google-news

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, genel başkan koltuğuna talip olmasıyla başlayan olağanüstü kurultay restleşmesinde tarafını seçti.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Turan Tansal, "Geç kalınmadan gerekli adımların atılmasının hayati önem arz ettiğinin bilincindeyiz" dedikten sonra kurultay çağrısı yaptı, daha sonra ise Muharrem İnce'nin ismini önerdi.

CHPli Tansal'ın kurultay açıklaması şöyle:

"Değerli yol arkadaşlarım, adil ve eşit olmayan bir seçim sürecini geride bıraktık. Tekil bir iradenin genel iradeyi ipotek altına aldığı ve koşullu biat kültürünü dayattığı bu yeni süreç ülke ve millet menfaatleri açısından onarılmaz yaralar açacaktır.

Yaşanan bu süreç moral ve motivason değerleri üzerinde büyük olumsuzluklar yaratsa da siyasetin tam da bu noktada iradi müdahalelerde bulunması, hızla bu kaotik süreçten uzaklaşılması cumhuriyet ve demokrasiye inanan her yurttaşın öncelikli talebidir.

Ödenen o büyük bedellerin eseri olan cumhuriyeti ve onun kazanımlarının elden gitmesi kabul edilemez.
Bizler adil ve eşit koşullarda gerçekleşmeyen bir seçimin sonuçları ne olursa olsun yenilgi olarak görmediğimiz gibi hilenin sadece sandıkta olmayacağını bu seçim koşullarının adaletten ve hakkaniyetten yoksun olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz.

Demokrasiye olan özlem, giderek ağırlaşan yaşam koşulları, kin, ötekileştirme ve nefret söylemlerinin bu ülkeyi sonu hayırlı olmayan bir sürece taşıdığını ve buna dur diyecek tek iradenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğu tartışılmaz bir gerçekliktir.

Bizler yeni sistemle beraber yaklaşan büyük felaketin farkında olan partimizin ve ülkemizin bireyleri olarak sürece dur diyecek acil bir değişimin kaçınılmaz olduğunu ve bunun için geç kalınmadan gerekli geç kalınmadan gerekli adımların atılmasının hayati önem arz ettiğinin bilincindeyiz.

Parti üst yönetimi zaman kaybetmeden direniş ve mücadele hattını yeniden dizayn etmesi umuda ve geleceğe dair her türlü tedbiri acilen alması talep ve önerimizdir.

Umudun çoğalması, iktidar odaklı hedeflerin hayata geçirilmesi, o büyük ve kitlesel dalganın iktidara yürümesi ancak bu değişimlerle ve olağanüstü kurultayla mümkün olabilir.

Yeni strajiler ve örgütlenme anlayışının öne çıktığı ortak hedeflerin bir araya getirildiği oluşacak yeni iradenin süreci zafere taşıyacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Muharrem İnce'nin bu beklentilere karşılık vereceği ve iktidara olan yürüyüşümüze katkı sağlayacağını belirtir.

Aydın güzel günlere olan inancımızla saygılarımızı sunarız.

M. Turan Tansal - CHP Nilüfer İlçe Başkan"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler