Karikatür paylaşmak bile suç sayıldı

YSK’yi protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen ve bu nedenle hakkında idari soruşturma açılan 25 yıllık hekim Hülya Şen’e sosyal medyada paylaştığı iki karikatürden dolayı kınama cezası verildi.

Yayınlanma: 05.07.2018 - 20:41
Abone Ol google-news

Referandum sonuçlarını protesto ederek İstanbul’dan Ankara’daki YSK merkezine yürüdükten sonra hakkında idari soruşturma açılan 25 yıllık hekim Hülya Şen’e sosyal medyada paylaştığı iki karikatürden dolayı kınama cezası verildi. Kararı kınayan Hülya Şen, “Artık Meclis yok. Bunu öngören karikatür yüzünden ceza aldım. Zaman kimin haklı olduğunu gösterecektir. Yaşayıp göreceğiz” diye konuştu.

‘Paylaşımları silmemiş’

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü doktor Hülya Şen’e paylaştığı iki karikatürtürden dolayı kınama cezası verdi. Kararda Şen’in YSK’ye yüremeden önce hem aile hekimliğinden hem de devlet memurluğunda istifa ettiği belirtilerek referandum sonuçlarını protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirdiğine değinildi. Şen’in Facebook hesabından bazı paylaşımlar yaptığı bilgisine yer verilerek paylaşımlarını henüz silmediğine değinildi. Kararda “Devlet memurları verdikleri kamu hizmetine uygun şekilde davranmalı, görevinin gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak hareketlerden kaçınmalıdır” denilerek, “Düşünce ve kanaat hürriyeti ve eleştiri sınırlarını aşan ‘Osmangazi köprüsünden geçtin mi kardeş ? Yok geçmedim. Farkında değilsin ama sana fena geçirdiler’ ve ‘Anayasa’ yazan bombanın meclise atıldığı şeklinde paylaşımları nedeniyle kusurlu davranmıştır” ifadelerine yer verildi. Hülya Şen ise kararı kınayarak, “Paylaştığım iki karikatür yüzünden kınama cezası verdiler. Geri kalan bütün eylemlerim, YSK’ye yürüyüş de dahil kusur veya cezaya gerek olmadığına karar vermişler” dedi. Şen konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Referandumun referandumunu kaybettik. OHAL de hiçbir seçim legal değildir demiştik. Zaten iktidarda olanlar bizi sırf rejim değişikliğini onaylatmak için seçime götürdüler. Biz muhalefeti uyardık. OHAL kalkmadan seçime gidilmemeliydi. Ama CHP kazanacağımız seçime niye katılmayalım dedi. Şimdi kaybettiler ama asıl kaybeden bi- ziz. Artık hata yapan gidecek. Toplumun değişim ta- lebi önünde ne iktidar ne muhalefet duramayacaktır. Artık meclis yok.Bunu öngören karikatür yüzünden ceza aldım. Zaman kimin haklı olduğunu gösterecektir. Yaşayıp göreceğiz.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler