15 Temmuz’u sadece onlar görmüş

TBMM’deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki gazete manşetlerinin yer aldığı sergide, Cumhuriyet, Sözcü, Evrensel ve Birgün gazeteleri yok sayıldı.

Yayınlanma: 06.07.2018 - 20:56
Abone Ol google-news

TBMM’de 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin çalışmalar sürüyor. 15 Temmuz’da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da siyasi partilerin temsilcilerinin konuşma yapacağı özel oturum düzenlenecek. Ayrıca, darbecilerin hedefi olan TBMM’deki yıkımı gözler önüne seren bir fotoğraf sergisi de gerçekleştirilecek. Sergide Meclis’in bombalanma anının yanı sıra, 15 Temmuz günü yaşananlar, darbe girişiminin hemen ardından 16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen TBMM Genel Kurul oturumuna ilişkin fotoğraflar da yer alıyor. Söz konusu fotoğraf sergisi kapsamında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin basın yansımaları bölümü altında gazetelerin birinci sayfalarına da yer veriliyor.

‘Havuz’dan ibaret

Bu bölümde 16 ve 17 Temmuz 2016 tarihlerinde çıkan gazetelerin birinci sayfaları bulunurken, yalnızca iktidara yakın bazı gazetelerin olması dikkat çekiyor. Panoda Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Türkiye, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeleri yer alıyor. Basın yansımalarında Cumhuriyet, Sözcü, Evrensel ve Birgün gibi gazetelere hiç yer verilmemesi dikkat çekiyor. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler