Nazlı Çelik'in HDP'li vekile açtığı dava reddedildi

Star Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’in Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan’a açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 12:44
Abone Ol google-news

<video:511563>

Star Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, 7-8 Nisan 2017 tarihinde Star TV’de yayınlanan haberinde Yüksekova'da PKK’lilerle çatışan güvenlik güçleriyle bölgede meydana gelen patlamaları, hendekleri ve tünelleri konu almıştı.

CHP vekillerin bile alınmadığı yasaklı bölgede Çelik'in çekim yapmasına izin verilmesi tepki çekmişti.

Eski HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi vermiş, önergede "6 Nisan 2016 günü Star haber genel yayın yönetmeni Nazlı Çelik sokağa çıkma yasağının olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesine operasyonlardan görüntüler almak için gitmiştir" diyen HDP'li Zeydan, "Bir gazeteci, şiddeti özendirici, insani değerleri incitici, savaş kışkırtıcılığına araç olmamalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Zeydan Twitter'dan soru önergesini “Yüksekova’da halkın evini şov için bombalatan Nazlı Çelik ve çamur medyasını bakana sunduk. Verebilecek cevabı var mı?” ifadeleriyle duyurmuştu.

Çelik de Zeydan’ın tweet’inin kendisini ‘toplum nezdinde şov ve reyting yaparak insanların canına ve malına zarar verebilen biri gibi gösterdiğini’ ileri sürerek dava açmıştı.

Çelik'in Zeydan'a açtığı dava reddedildi. Zeydan'ın avukatı Fırat Epözdemir, kararı kişisel Twitter hesabından duyurdu.

<tweet:1016638798690693121>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler