İstanbul'da tufan: Caddeler, köprüler sular altında

İstanbul beklenen fırtınanın etkisi altına girdi. Kent bulutlar nedeniyle karanlığa gömüldü. Şiddetli yağış nedeniyle caddeler sular altında kaldı. İstanbul'da yağış etkisini kaybetse de devam ediyor.

Yayınlanma: 07.08.2014 - 08:31
Abone Ol google-news
 
İstanbul'da meteorolojinin uyarısının ardından beklenen şiddetli yağmur ve fırtına saat 16.00 sıralarında başladı. Gökyüzünün birden karanlığa gömülmesinin ardından, yağmur ve fırtına geldi. Ardından şimşekler çakmaya başladı, bazı yerlere yıldırım düştü.

Güngören'de, aşırı yağış nedeniyle nehre dönen yollarda kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rögar kapakları yağmur suyunu çekmekte yetersiz kaldı. Yağmurun ilk dakikalarıyla birlikte birçok ev ve işyerinin zemin ve bodrum katı su almaya başladı. Vatandaşlar dükkanların önüne kurdukları engellerle su baskınlarını engellemeye çalıştı.   
 

Bağcılar 100. Yıl Mahallesi'nde yağış sonucu caddeler göle döndü; araçlar güçlükle ilerleyebildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.
 


Yağış Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında da etkili oldu. Araçlar güçlükle ilerleyebildi. Zeytinburnu Sahil Yolu'nda ağaçların yola devrildiği görüldü.

Okmeydanı ve Çağlayan da sağanak yağışın etkisi altında kaldı. Yollar su içinde kaldı; araçlar bu birikintileri arasında güçlükle ilerleyebildi.  

ANADOLU YAKASI'NDA DA ETKİLİ OLDU

Şiddetli sağanak ve fırtına Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Maltepe'de, Feyzullah Mahallesi Bağdat Caddesi'nde trafik tamamen durdu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine belediye ekipleri sevk edildi. Su motorlarıyla caddede bulunan sular çekilmeye çalışıldı. Rögar kapakları belediye işçileri tarafından açılarak, oluşan su birikintileri giderilmeye çalışıldı. Vatandaşlar kapanan caddede zor anlar yaşadı. Yağışın durmasıyla cadde tekrar trafiğe açıldı.

Fotoğraf: Twitter.com/ONRDGRU

ÇANAKKALE'DE AFET GÖRÜNTÜSÜ

İstanbul'u alarma geçiren fırtına bugün ilk olarak Çanakkale'yi vurdu. Çanakkale'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Gelibolu ilçesinde bir inşaat şantiyesindeki 10 iş makinesi su altında kaldı. Sabah saatlerinde etkisini daha da artıran sağanak, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı. Kimi köylerde, evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, jandarma ekiplerince kurtarıldı.

ÇANAKKALE-İSTANBUL YOLUNDA TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR

Gelibolu-Çanakkale karayolu, dere taşkınları yüzünden zaman zaman trafiğe kapandı. Bu sırada karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. İlçe merkezi girişindeki bir inşaat şantiyesi ise sel sularıyla doldu. Şantiyenin parkında bulunan 10 iş makinesi, su altında kaldı. Yağışın etkilediği Gelibolu-İstanbul karayolunda trafik, kontrollü sağlanıyor.

Fotoğraf: Twitter.com/MadHatter___

YAĞIŞ TEKİRDAĞ'A ULAŞTI: MALKARA'DA TRAFİK DURDU

Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran yağış nedeniyle Malkara ilçesinde caddelerde derin çukurlar oluştu, kopan asfalt parçaları nedeniyle D-100 karayolunun Malkara mevkisinde trafik durdu. Belediyeye ait kepçe ve greyderlerin çalışması sonucu yol kısmen trafiğe açıldı.

Fotoğraf: Twitter.com/safiati1

EVLER SULAR ALTINDA KALDI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yağış nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve hasarlı trafik kazası meydana geldiğini söyledi. Bazı ev ve iş yerlerinde de su baskını sonucu zarar oluştuğunu belirten Yurdakul, itfaiye ekiplerinin gerekli çalışmayı yaptığını vurguladı. Yağış dolayısıyla Şarköy ilçesinde de devlet hastanesinin bodrum katıyla 12 ev ve iş yerini su bastı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler