Tuzla’ya ‘fıtrat’ ziyareti

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma davasında adalete ulaşamayan ailelerin başlattığı yürüyüş, dün Tuzla’ya vardı. Aileleri işçiler karşıladı. Fac iada oğlunu kaybeden eski madenci İsmail Çolak, “Bu ülkede olmayan adaleti topraktan çıkarmak için Ankara’ya gidiyoruz” dedi.

Yayınlanma: 14.07.2018 - 21:30
Abone Ol google-news

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Faciası davasının sonuçlanmasının ardından adalet arayışı için yürüyüşe geçen madenci annelerinin 4’üncü durağı en çok iş kazasının yaşandığı Tuzla oldu. Tuzla Tersanesi’nde yaşanan iş cinayetlerine karşı işçilerle bir araya gelen aileler ‘adalet’ istedi. Somalı aileleri DİSK ve HDP Tuzla İlçe Örgütü karşıladı. Tuzla Tersane işçilerinin yoğun olduğu İçmeler Köprüsü’nde işçilerle buluşuldu. Aileler yürüyüş öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de bir araya geldiler.

‘Bir aradayız’

DİSK Limter-İş adına konuşan Kamber Saygılı, “Somalı aileler, Tuzla Tersanesi işçileri ile birlikteler. Adalet yürüyüşü işçi sınıfının ve ezilenlerin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Adalet yürüyüşüdür. Bu yürüyüş vicdan yürüyüşüdür” ifadelerini kullandı. Oğlu Uğur Çolak’ı maden faciasında kaybeden eski madenci İsmail Çolak ise, her gün 5 işçinin öldürülmesi ile Türkiye’nin rekor kırdığına dikkat çekerek, “13 Mayıs bizler için mahşer yeridir. Bizler biliyoruz ki eğer 301 canımızın davasında adalet sağlansaydı bütün işçiler kazanacaktı. Ama eğer kaybedersek memleketin her ocağı, her şantiyesi, her tersanesi yeni Somalara gebedir diyorduk. Bende maden işçiliği yaptım. Yerin altını iyi bilirim. Sizlerde yerin üstünü iyi bilirsiniz. İşçi için yerin altı da yerin üstü de birdir” diye konuştu.

‘Başımızı veririz’

Çıkan kararın adil bir karar olmadığını sanıklara ve sorumlulara ödül gibi ceza verildiğinin altını çizen Çolak, “Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bunun içindir ki adalet arayışımız devam edecektir. Her türlü ne gerekiyorsa yapacağız. Mitingse miting, eylemse eylem... Biz adalet için başımızı vermeye hazırız” açıklamasını yaptı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler