Türkiye'deki Afganlar Barış Takımı kurdu

Savaştan kaçan Afganlar, Türkiye'de Barış Takımı kurdu.

Yayınlanma: 15.07.2018 - 22:08
Abone Ol google-news

Afganistan’daki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye gelen Afgan göçmenler yerleştikleri Gümüşhane’de ‘Barış ve Kardeşlik Takımı’ adıyla futbol takımı kurdu. 2017 yılında kurdukları futbol takımları için kendi imkânlarıyla forma yaptıran göçmenler, geçen yıl da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından organize edilen amatör futbol turnuvasını 4’üncü sırada bitirerek başarı yakaladı. Afgan gençler amaçlarının kenti en iyi şekilde temsil etmek, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara örnek olmak olduğunu ifade etti.

‘Aile gibi davrandılar'

Gümüşhane halkının kendilerine çok sıcak davrandığını ve asla yabancı muamelesi göstermediğini anlatan takım başkanı Kurban Rezai şunları söyledi: “5 yıldır Gümüşhane’de yaşıyorum. Bize hiç mülteci gibi bakmadılar. Bağırlarına bastılar. Ailelerinden biriymişiz gibi bizleri ağırladılar. Tek amacımız spor yapmak ve kültürel faaliyetleri devam etmek. Afganistan’da savaş var. Bizim orada hiç böyle imkânlarımız olmadı. Hiç top oynayacak bir sahamız ya da gençlerimizin güven içerisinde spor yapabilecekleri, kültürel faaliyet yürütebilecekleri bir ortamları olmadı.”

‘Kardeşçe yaşıyoruz’

Türkiye’de kardeşçe yaşadıklarını da anlatan Kurban Rezai, “Yaklaşık 1 yıl önce takımı kurduk. Burada kardeşçe yaşıyoruz. Takım formalarının ön tarafına ‘Barış ve kardeşlik’, arka tarafında oyuncu isimlerinin yazılı olduğu yerde ise ‘Asker’ yazmaktadır. En genç oyuncumuz 16, en büyük oyuncumuz ise 25 yaşında. Takım vasıtası ile hem gençlerimiz kendilerini kötü alışkanlıkların dışında tutuyorlar hem de spor yaparak yaşadığımız şehri tanıtmaya böylelikle vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler