Gazetecilerin de yargılandığı davada atamalarla heyet değiştirildi

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel, Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar’ın da aralarında olduğunu 13’ü tutuklu 23 kişi 9 ay sonra dün ilk kez yargıç karşısına çıktı. Mahkemenin görüldüğü esnada Yargıtay üyeleri atandı ve mahkeme heyeti değişti.

Yayınlanma: 16.07.2018 - 23:46
Abone Ol google-news

“Örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla tutuklu bulunan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel, Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar’ın da aralarında olduğunu 13’ü tutuklu 23 kişi 9 ay sonra dün ilk kez yargıç karşısına çıktı. Duruşma sırasında Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, Yargıtay üyeliğine atandığını öğrendi. Verilen aranın ardından Dağ’ın yerine Halit İçdemir’in mahkeme başkanlığına atanmasıyla heyet değişti.

"BUNA RAĞMEN BAĞLIYIZ BU TOPRAKLARA"

İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ilk olarak tutuklu avukatlarından Özlem Gümüştaş savunma yaptı. İddianamenin Terörle Mücadele Polisleri tarafından hazırlanan fezlekenin aynısı olduğunu vurgulayan Gümüştaş, “ESP, özgürlük, adalet, halklara eşitlik ve barış ilkeleriyle, politik özgürlük ve siyasal demokrasiyi kazanmak için mücadele eder. İddianame savcısı ESP’den bir ‘terör örgütü’ yaratmaya çalışıyor. Biz bu ülkede inandığımız değerleri, ölümlere-yaralanmalara rağmen koruyor, direne direne siyaset yapıyoruz. 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç’ta canlı bomba saldırısına uğradık, 33 mücadele arkadaşımızı kaybettik. Ankara katliamında ilçe yöneticimiz Ziya Saygın’ı kaybettik. Onlarca yaralımız var. Buna rağmen bağlıyız bu topraklara” dedi. Avukat Sezin Uçar ise devrimcilerin avukatlığını yaptığını, kadına yönelik şiddete karşı mücadele ettiğini ve Kürt halkına karşı işlenen insanlık suçlarına ortak olmadıkları için tutuklu olduklarını söyledi. Uçar’ın ardından gazeteci İsminaz Temel söz aldı. Duruşma öncesi ESP’liler, hukuk örgütleri ve gazeteciler adliye önünde basın açıklaması yaptı. “Özgür basın susturalamaz, tutuklu gazetecilere özgürlük”, “Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar’a özgürlük” pankartları açıldığı eylemde tutuklu avukatların, gazetecilerin ESP üyelerinin fotoğrafları taşındı.

<haber-yatay:1028834,1028853>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler