3 kızına istismardan yargılanan babaya rekor ceza

Mersin’in Tarsus ilçesinde 6 yıl boyunca kızları Z.Z (16), Z.Z (12) ve Z.Z’ye (12) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla İlhan Z.’nin “çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyetten yoksun bırakma, çocuğu müstehcen yayın izlemeye zorlama” suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 16:08
Abone Ol google-news

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasında mağdur avukatları, sanığın tüm toplumda infial ve travma yarattığına dikkat çekerek en üst sınırdan ve indirimsiz cezalandırılmasını istedi. Son sözleri sorulan sanık İlhan Z.ise 3 kızı ve oğlunu kendilerine iftara attığını, çocuklarını avukatlarının yönlendirdiğini ileri sürdü. Zanlı İlhan Z., “Eğer benim çocuklarımın başına bir şey gelirse, beni çocuklarımdan koparırlarsa ailem bu avukatların peşinde olur” diyerek avukatları tehdit etti.

Rekor ceza

Kararını açıklayan Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi 16 yaşındaki Z.Z’ye yönelik cinsel istismar suçundan İlhan Z.’ye 78 yıl 9 ay, diğer 2 çocuğun cinsel istismarı suçundan ise 30’ar yıl olmak üzere toplam 138 yıl 9 ay ceza verdi. Mahkeme, ayrıca “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma‘ suçundan 36 yıl 9 ay, “müstehcenlik‘ suçundan 8 yıl hapis cezasına hükmetti. Böylece İlhan Z.’nin aldığı ceza toplamı 183 yıl 5 ay oldu.Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği ( UCİM )Başkanı Saadet Özkan, “Çocuk dostu, çocuğun üstün yararı ilkesini güden, çocuklar için mücadele eden çok iyi bir mahkeme heyetiyle karşı karşıyaydık. Türkiye’nin her yerinde bu şekilde çocukların yararını düşünen mahkeme başkanlarına ve heyetlere ihtiyaç var” dedi.Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adına duruşmaları izleyen Avukat Tülay Sevgi Can da, “Çocuklarımızdan büyük olanı ilk duruşmada şöyle bir beyanda bulunmuştu.‘ Ben 6 yıldır çekiyorum. Her bir yılım için 10 yıl istiyorum’ demişti. Mahkeme her bir yılı için 30 yıl verdi” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler