Diyarbakır Cezaevi'nden Banksy'ye mektup var

Ünlü grafiti sanatçısı Banksy, tutuklu gazeteci Zehra Doğan'ın Diyarbakır Cezaevi'nden yazdığı mektunu sosyal medya hesabından yayınladı.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 22:18
Abone Ol google-news

Ekim ayında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Jin Haber Ajansı editörlerinden Zehra Doğan, Diyarbakır'dan Mardin'e ailesini ziyarete giderken yol kontrolünde tutuklanmıştı... Zehra Doğan cezaevi'nden yazdığı mektubu ünlü grafiti sanatçısı Banksy’ye gönderdi. Mektup Banksy'nin instagram hesabından paylaşıldı.

İşte mektuptan bir bölüm;

"Böylesi günlerde insanın hayata karşı tahammülü kalmıuyor. "Kimse bizim haklı olduğumuzu, ezildiğimizi, katledilerek yok edilmek istendiğimizi görmüyor. Görse de buna sessiz kalmayı tercih ediyor. Yalan bir yaşamda kurgusal bir varoluş sergilemekten öteye gidemiyor" diyerek  tartıştığımız anlarda mazgaldan gazeteleri aldı bir arkadaş. Böylece senin ve Berfi'nin Nusaybin'i ve beni konu edinerek tüm tutsaklığı protesto ettiğiniz eseri gördük"

 <haber-dikey:1003781>

İşte mektubun tamamı;

 Hakkında örgüt propagandası suçlamasından 2 yıl 11 ay 22 gün kesinleşmiş cezası olan Doğan, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler