Roboski 342 haftadır adalet bekliyor: Talep ettiğimiz adalet hepimiz için

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 342 hafta geçti. Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarları başında yaptıkları açıklamayla adalet istedi.

Yayınlanma: 19.07.2018 - 17:34
Abone Ol google-news

Aileler adına açıklamayı okuyan Veli Encü, “28 Aralık 2011 gecesi, çoğunluğu çocuk 34 canımızın F-16 bombardımanı ile katledilmesinin üstünden geçen 342 haftada, bu katliamın hukuki boyutunda arpa boyu yol alınamadığı gibi adaletsizlik üzerimize çığ gibi düştü. 34 canımızı hiçbir şey geri getirmeyecek. Bize kalan kaybettiğimiz canlarımız ile ilgili tarih tutmak, ısrarla hakkın ve hukukun tecellisi için mücadele etmektir. 342 haftadır devam eden açıklamalarımız ve adalet talebimiz devam ediyor. Bizler çocuklarımızın ve kardeşlerimizin yasını tutuyorken asla ve asla yılgınlık göstermeden mücadelemizi daha da yükseltik ve yükseltmeye de devam edeceğiz. Sadece 342 haftadır sadece Roboski’de yaşanan adaletsizliğe karşı mücadele etmiyoruz; ülkede yaşanan bütün haksızlıklara hukuksuzluklara karşı itirazlarımızı tepkilerimizi dillendiriyoruz” dedi.

‘OHAL’in sadece adı kaldırıldı’

“2 yıldır ülkeyi OHAL ve KHK’larla yönetenler şimdi de OHAL uygulamalarını kalıcı hale getirdiler” diyen Encü, açıklamaya şöyle devam etti: “Sadece adı kaldırılan OHAL’in 2 yıllık bilançosuna baktığımzda 70 gazete, 34 radyo kanalı, 33 televizyon kanalı kapatıldı. 125 bin 800 kişi kamu görevlerinden, 7 bin 080 kişi üniversite kadrolarından çıkartıldı. 70 bin kişi tutuklandı; bunlardan 14’ü milletvekili. 99 belediye ye kayyum atandı. Bin 748 dernek ve vakıf kapatıldı. Tüm bunlar 2 yıllık sürecin enkazı. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. OHAL koşulları altında adaleti, demokrasiyi ve özgür bir toplumu asla inşa edemezsiniz. Talep ettiğimiz adalet, demokrasi ve özgürlük hepimizin geleceğidir, hepimiz içindir. Roboski’ye adalet, ülkemize demokrasi ve özgürlük gelene dek bu mücadele her yerde sürecektir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler