Cezaevinde işkence iddiası: Gözleri şişti

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), Van’da Vali Mithatbey Mahallesi’nde gözaltına alınıp tutuklanan 2’si çocuk 6 kişiye işkence yapıldığını öne sürdü.

Yayınlanma: 20.07.2018 - 22:59
Abone Ol google-news

 

Van’nın Vali Mithatbey Mahallesi Erez Sokat’ta, eylem hazırlığında oldukları belirtilen 2 PKK’linin yakalanması için 15 Temmuz’da operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 PKK’li öldürüldü. Bir özel harekât polisi şehit oldu. Olayla ilgileri olduğu öne sürülen Abdulbaki Ş., Ayfer Ş., F.Ş., Şehriban M., Abdullah Ş. ve D.G. ise 4 günlük gözaltı sürecinin ardından tutuklanarak Van T Tipi Cezaevi’ne konuldu. ÖHP, tutuklanan 2’si çocuk 6 kişiye, bulundukları cezaevinde işkence yapıldığını öne sürdü.

Yüzüne tekme atılmış

ÖHP’den yapılan açıklamada, “Baba Abdulbaki Ş. (56) avukatı ile yaptığı görüşmede kendisinin işkenceye uğradığını bunun sonucunda iki kaburgasının kırıldığını, sağ kalça kemiğinde çatlak oluştuğunu beyan etmiştir. Avukatı da yüzünde ve vücudunun birçok değişik yerinde yara ve morlukların oluştuğunu görmüştür. Ayrıca operasyona katılan güvenlik güçleri tarafından ailesinin kadın ve çocuk bireylerinin adını kullanarak, sinkaflı küfür edip, tehdit etmişlerdir. Abdulbaki Ş., kolluk güçlerine gözünün protez olduğunu belirttikten sonra özellikle yüzüne tekme atılmıştır” denildi.

Görmekte zorluk çekiyor

Anne Ayfer Ş.’nin (46) işkence gördüğü öne sürülen açıklamada, “Ayfer Ş., avukatı ile yaptığı görüşmede ev araması esnasında siyasi parti yöneticisi olması sebebiyle güvenlik güçleri tarafından kendisine ‘Seni tanıyoruz, başını ezmeye geldik, hepinizi öldüreceğiz’ eklinde tehdit edildiğini aktarmıştır. Ayfer Ş, ev araması ve Emniyet’te defalarca kafasının tekmelendiğini, saçlarından tutulup kafasının defalarca yere vurulduğunu, bütün vücudunda tekme ve yumruklar sebebiyle morluk ve eziklerin oluştuğunu ifade etmiştir. Avukatı da doğrudan yüzüne aldığı darbeler sonucunda yüzünün tanınmaz hale geldiğini ve gözlerinin çok fazla şişmesi sebebiyle görmede dahi zorluk yaşadığını gözlemlemiştir” denildi.

‘Tecavüz tehdidi’ iddiası

16 yaşındaki F.Ş’nin de ağır işkenceye maruz bırakıldığı belirtilen açıklamada; F.Ş’nin, 15’e yakın güvenlik görevlisinin kendisine saldırdığını, maruz kaldığı işkence neticesinde kafasının üç yerden kırıldığını, zatürree olduğunu kolluğa söylemesine rağmen göğsünün tekmelenip nefesinin kesildiğini aktardığı belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: “Diğer aile bireylerinden Ayhan Ş. (22) ve Şehriban M. de (25) aynı şekilde işkenceye maruz bırakılmış ve bunların da vücudunun birçok yerinde darp izlerine rastlanmıştır. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 yaşındaki D.G., Çocuk Şube’de gözaltında iken başka şubeden gelen bazı kişiler tarafından tecavüz tehdidi ile aile aleyhine beyanda bulunması için baskı kurulmuş ve aile tarafından vekâlet ilişkisi kurulan avukatı ile görüşmesi engellenerek ifadesi alınmıştır.” MAHMUT ORAL Kamil Acar Kamil Acar’ın aracı, yol kenarında terk edilmiş halde bulundu. Şehit asker, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi. Recep Öncebe


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler