Demirören’de kırık korkuluk cinayeti: Üstü kapatıldı

Demirören Alışveriş Merkezi’nde (AVM) geçen cuma günü bir çocuk yürüyen merdivenin boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi.Görgü tanığı merdiven kenarındaki camın kırık olduğunu, çocuk abanınca ağırlığa dayanamadığını anlattı.

Yayınlanma: 31.07.2018 - 21:58
Abone Ol google-news
<video:1040702>

Demirören Alışveriş Merkezi’nde (AVM) geçen cuma günü bir çocuk yürüyen merdivenin boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Olayla ilgili görgü tanıkları gazetemize konuştu. İsmini vermek istemeyen tanıklar, “Yüzü dümdüz ve parçalanmıştı. Herkes burada öldüğünü söylüyor ama AVM’de öldüğü duyulmasın diye yaşıyormuş gibi maske takıp dışarıya çıkardılar. Düştüğünde öldü zaten, tüm kemikleri kırılmış. İlk müdahaleyi bir doktor yaptı. Yarım saate yakın kalp masajı yaptı. Olaydan 20 dakika sonra ambulans geldi” dedi. Demirören AVM’yi iddialar hakkında görüş almak için aradık ancak yetkililer açıklama yapmak istemedi.

20 dakika sonra

İsmini vermek istemeyen AVM çalışanı, çocuğun iddia edildiği gibi annenin kucağında olmadığını belirterek, kamera kayıtlarını izleyenlerin çocuğun ablanın elinden kaçtığını söylediğine değindi. Görgü tanığı, çocuğun 4 yaşında ve Faslı olduğunu dile getirerek, “Giriş katın bir üstündeki merdivenlerden birinin yanında hafif bir boşluk varmış ve kırıkmış. Çocuk kaçıp oraya dayanınca cam tam kırılmış. Giriş katın altında 3 kat olduğu için çocuk 5. kattan düşmüş gibi oldu. Biz hemen koştuk. Yüzü dümdüz olmuştu. Bir ay öncesine kadar en alt katta file vardı. Burada öldüğü söylendi ama yüzü görülmesin diye çıkarken maske takıldı. AVM’de tesadüfen gezen bir doktor ilk müdahaleyi yaptı. Yarım saate yakın kalp masajı uyguladı. Olaydan 20 dakika sonra ambulans geldi. Olay anında ve sonrasında AVM kapatılmadı. İçeriye giren insanlar olayın olduğu alana geldiği için güvenlikler kızdı. Olağan akışında devam etti. Sonrasında fileyi taktılar. Aile suç duyurusunda bulunmamış. Olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi herkes çalışmasına devam etti” dedi.

Üstü kapatıldı

AVM yakınlarında çalışan bir diğer kişi ise, “Ambulansın siren seslerini duymadım. AVM’den birisi buraya geldi tansiyonunu ölçtürdü. Olaya şahit olduğu için kötü olmuştu. Olayı görmedim ama oradaki çalışanının anlattığını aktarabilirim. Polis, ambulans gelmiş ama çok yakınında olmamıza rağmen duymadık. Oraya sürekli gidip gelirim normalde merdiven boşluğunda ağ vardı. O da mal indirildiği için geçen haftalarda kaldırılmış. AVM’nin içinde revir var. Denetleme falan mı yapıldı bilmiyorum ama sağlık malzemesi aldı. Tabii olaydan öncede ara ara alırlardı. Hiçbir yerde olmayan malzemeler bile var hatta. Ölen çocuk Türkiyeli birisi olsaydı yaygara kopardı. Yabancı olduğu için üstü kapatıldı” diye konuştu. İstanbul’da Mecidiyeköy’deki bir alışveriş merkezinde 2013'te yaşanan olayda da merdivenden düşen bir çocuk hayatını kaybetmişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler