AKP'den Gül'ün önünü kesen açıklama

AKP, daha önce 28 Ağustos olarak açıklanan kongresini 27 Ağustos'a aldı. Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, başbakan ve genel başkanın ayrı olmayacağını söyledi. Çelik'in kongreyi 27 Ağustos'a çektiklerini açıklaması, görev süresi 28 Ağustos'ta sona erecek olan Abdullah Gül'ün partiye geri dönüşünün önünü kesmek ve partide kaosu önlemek olarak yorumlandı.

Yayınlanma: 11.08.2014 - 14:40
Abone Ol google-news

Çelik'in açıklamasından satır başları;

Anayasaların vermediği bir kararı kimse kullanamaz. Herkes kendi rengini bulunduğu makama verir. Başbakanlığı, Genel başkanlığı 28 Ağustos'ta kendisine mazbatası teslim edildiği zaman sona erecek. Sayın Başbakan resmen göreve başlamadığı için yetkisini kullanamaz. Önümüzdeki süreçte AKP'nin Genel Başkanı 27 Ağustos'a kadar Başbakan Erdoğandır. Büyük kongrede parti adayı konusunda isimlendirme konusu üzerinde durmadık. Tekrar ortak akılla bir isim üzerinde anlaşacağız.

Sorular;

- MKYK devam ederken; Gül'den bir açıklama geldi. AKP'ye döneceğini açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Gül'ün AKP'ye dönmesinden daha doğal bir durum olamaz. Sayın Gül partinin kurucusudur.

Birbirlerinin rakibi değillerdir. Konumlar önemli değil. Başbakan da açıkladı. Sayın Gül partiye dönmek isteği zaman başımızın üstünde yeri var

-Aralarında bir çatışma olmaz dediniz. Gül'ün engellenmeye çalıştığı iddialarıyla ilgili ne söyleyeceksiniz? Tarih neden 27 Ağustos?

Tarih Başbakan'ın gitmesiyle ilgilidir.

- Kongrede iki aday olması söz konusu mu?

Aday olmak isteyen çıkabilir

-Gül, partiye döndüğü zaman bugüne kadar yaptıkları değerlendirilerek görevlendirilir.

Gül 'hesabım yok,onların ne karar verdiği de önemlidir' dedi.

- Seçim sonuçları Ak Parti içinde düşük geldi. Gül'ün başbakanlığında tekrar bütünlük sağlanması konusunda neler söyleyeceksiniz?

-Ben kamuoyu anketleri yapaan şirketlerin yanıldığı düşüncesinde değilim. Onlar bir perspektif belirlediler. Mühim olan şudur; Milletimizin bizim için biçtiği yüzde 52'ye biz şapka çıkartırız.

- 28 Ağustos'tan önce Gül istifa ederse ne olur?

İhtimaller üzerinde konuşmuyoruz. Eğer ve meğerler üzerinde siyaset yapmıyoruz.

Sadece Genel Başkan seçilecek. MKYK üyelerinin seçileceği bir kongre olmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler