Mersin Otogarı'nda eylem

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otogarda kira fiyatlarını yüksek tutması esnafın tepkisini çekti.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 15:30
Abone Ol google-news

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otogardaki dükkân ve yazıhane kiralarını yüksek tuttuğunu ileri süren otogar işletmecileri, bugün (Çarşamba) yapılacak ihale öncesinde Mersin Otogarı’nda iş yavaşlatma eylemi yaptı. Otobüslerin otogardan çıkışını bir süre geciktiren otogar işletmecileri, belediyenin kira fiyatlarında indirime gitmesini, yeni otogarda önceliğin otogar esnafına verilmesini istedi.

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki başkan CHP’li Macit Özcan döneminde yapımına başlanan ve büyük oranda tamamlanan yeni otogarı 30 Ağustos tarihinde hizmete açmayı hedefliyor. Belediyenin, yeni otogardaki kira fiyatlarını yüksek tutmasının yanı sıra, mevcut otogardaki esnaf ve işletmecilere teklif sunmadan kira ihalesine çıkması ve ihalenin kentin dört bir yanına asılan panolarla ilan edilmesi otogarcıların tepkisini çekti.

İhale sürecinde yaşadıkları endişeleri ve taleplerini MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a aktaran otogarcılar, bu görüşmelerden sonuç alamayınca eylem yaptılar. Otogar girişinde toplanan işletmeciler, şehirlerarası otobüsler ile ilçe otobüslerinin otogardan çıkışını bir süre geciktirdiler.

Burada işletmeciler adına bir açıklama yapan Veli Tol, yeni otogar için yapılacak ihalenin kendileri açısından tam bir yıkım olduğunu söyledi. Sorunlarını anlattıkları Başkan Kocamaz’ın ‘Ben zaten esnafın hiç memnun olduğunu görmedim’ dediğini iddia eden Tol, “45 gün önce süreç başladığında aylık 20 bin lira artı KDV tutarında kiradan söz ediliyordu. İhale ertelendi. Gelinen noktada kimi yazıhaneler için senelik 42 bin lira, kimi yazıhaneler için senelik 70 bin lira, 80 bin lira isteniyor. Dükkânlar için ise mevcut otogardakinden çok daha yüksek kiralar isteniyor. Biz şu anda 5 bin 500 lira kira ödüyoruz. Yeni otogarda 42 bin ila 70 bin lira arasında kira ödersek yüzde 1200’lük artış olacak. Bu artış hak mıdır? Belediyenin asıl gelir kaynağı otobüslerden alınan giriş çıkış ücretidir. Buradaki işletmeler belediyeye bu kalem için 5,5 milyon lira zaten ödemektedir” dedi.

Belediyenin bugüne kadar hiçbir ihaleyi reklam panolarından ilan etmediğini, sadece otogar ihalesini ilan ettiğini kaydeden Tol, “Siz otogar esnafından ne istiyoruz. Otogar esnafını bitirmeye yönelik yaptırımlardan vazgeçin” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler