2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 'Yüz Tanıma' sistemi kullanılacak

2020 yılında Tokyo'da yapılacak olan olimpiyatlarda yüz tanıma sisteminin kullanılacağı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 10:11
Abone Ol google-news

Güney Kore'de gerçekleşen 2018 Kış Olimpiyat Oyunları, 1200 drone kullanılarak yapılan muhteşem bir ışık şovuna ev sahipliği yapmıştı. Teknolojinin olimpiyat oyunlarına girişinin ilk göstergelerinden biri olan bu şovun ardından, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kullanılacak bir teknolojik yeniliğin duyurusu yapıldı. 2020 yılında Japonya'nın Tokyo kentinin ev sahipliği yapacağı Olimpiyatlarda, güvenliği en üst düzeye çıkarmak için dijital yüz tanıma sistemi kullanılacak.

İstisna yok

Organizasyon komitesi tarafından yapılan duyuruda sporcular, basın görevlileri, personel ve gönüllüler de dahil olmak üzere herkesin yüz taraması yoluyla yapılan kimlik doğrulamasından geçeceği belirtildi. Alınan bu ekstra güvenlik önlemi, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın yanı sıra Paralimpik Oyunları'nda geçerli olacak.

NEC firmasının ürettiği yüz tanıma sistemleri kullanılacak olan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kullanıcıların verileri nasıl korunacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. İzinsiz girişleri de engelleyecek olan bu sistem, güvenlik personellerine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmayacak; sadece azaltacak.

Tokyo Olimpiyatları'yla beraber gelecekteki olimpiyatlarda da kullanılması muhtemel hale gelen yüz tanıma sistemi, veri gizliliği güvenliği açısından soru işaretleri taşısa da gelecekte sık sık karşımıza çıkacak gibi görünüyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler