Döviz bozdurana vaatler... Tatil de var, çay da

Yurttaşları döviz bozdurmaya teşvik etmek isteyen bir avukat döviz bozduranların davalarına ücretsiz bakma sözü verirken, bir otel işletmecisi ise döviz bozdurana 3 günlük ücretsiz tatil vaat etti.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 09:48
Abone Ol google-news

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybına, ellerindeki gerçek ve sahte dolarları yakarak tepki gösteren yurttaşlar, bu kez de ekonomiye destek olmak amacıyla ilginç uygulamalar başlattı.

Sabah'ta yer alan habere göre, yurttaşları ellerindeki dövizleri bozdurmaya teşvik etmek isteyen bir avukat, döviz bozduranların davalarına ücretsiz bakma sözü verirken, bir otel işletmecisi ise döviz bozdurana 3 günlük ücretsiz tatil vaat etti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen değişik uygulamalar şu şekilde:

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde tüp bayisi işleten Recep Doğan 500 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere piknik tüpünü ücretsiz verdi.

Bolu'da bir pazar esnafı, 300 dolar bozduran herkese bedava meyzve-sebze kampanyası başlattı.

Berlin'de yaşayan Ramazan Akıncı ve Tolga Sarman, 10 gurbetçi vatandaş adına, 84 bin 800 Avro dövizi bozdurdu.

İzmir'de avukat Abdi Yaşar, bin dolarını bozdurana bedava hukuki danışmanlık, 5 bin dolarını bozduranın davalarına yüzde 50, 10 bin dolar ve üstünü bozduranların davalarına ise ücretsiz bakacağını söyledi.

Yozgat'ta ise berber Talip Aktaş, 300 dolarını bozduran vatandaşları ücretsiz olarak tıraş ediyor.

Adana'da 200 yataklı oteli işleten Süreyya Kayar, devlet bankalarında bin dolar bozdurup dekontunu getirene, 3 günlük ücretsiz tatil vaat etti.

Niğde'de Öğretmenler Parkı'nın işletmecisi Oktay Gündoğdu, müşterilerine ücretsiz çay, gazoz veya soda dağıtarak sahte dolar yaktı.

Hatay'da Pet Shop sahibi Kadir Savran, 200 dolar bozdurup makbuzunu getirene yüzde 50 indirim yapacağını söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler