İzmir'de Aretha Franklin için lokma dağıtıldı

76 yaşında yaşamını yitiren Amerikalı şarkıcı Aretha Franklin, ölümünün 7. gününde İzmir’de anıldı.

Yayınlanma: 23.08.2018 - 15:39
Abone Ol google-news

Duvar'ın haberine göre, İzmir’in Karaburun ilçesinde Dr. Alpaslan Bilen, Ahmet Uhri ve Karaburun sakinleri tarafından 16 Ağustos günü yaşamını yitiren Amerikalı şarkıcı ve müzisyen Aretha Louise Franklin anısına lokma döküldü.

 ‘Think,’ ‘I Say a Little Prayer’ ve ‘Respect’ gibi şarkılarıyla bilinen şarkıcı Aretha Franklin için Karaburun’da Nergis Cafe önünde yapılan lokmaya çok sayıda kişi ilgi gösterdi. Burada dökülen lokma, Franklin’e ait “Respect” şarkısı eşliğinde vatandaşlara ikram edildi.

 Karaburun’da lokmanın dökülmesine öncülük eden Dr. Ahmet Uhri anma etkinliğine ilişkin “Hayatımıza bir şekilde yaptığı işlerle, sanatıyla, bilimiyle etki eden insanları anıyoruz’’ dedi.

 ‘NEYİ KAYBETTİĞİMİZİ ÖLDÜKLERİNDE ANLARIZ’

 Aretha Franklin için lokma döktürme fikrinin şarkıcının ölümünün üzerlerinde bıraktığı büyük etki dolayısıyla gerçekleştiğini ifade eden Uhri, şunları söyledi; “Biliyorsunuz kendisi sanatçı olmanın yanı sıra son derece etkili bir aktivist ve insan hakları savunucusuydu. Dr. Alpaslan Bilen ile daha önce de onun önderliğinde Stephan Hawking için lokma döktürmüştük. Bu kez öneri benden geldi ve yine birlikte böyle bir girişimde bulunduk. Dünyaya büyük değer katan Franklin ve Hawking gibi insanlar belki bin yılda bir dünyaya gelirler ve hayatlarımıza farklı dokunuşlarıyla yaşantımızda çok önemli yerlere sahip olurlar. Çoğu zaman bu değeri fark edemeyiz ve neyi kaybettiğimizi öldüklerinde anlarız. İşte bu nedenle, biraz da tesadüf eseri, bugün bu lokmayı döktürdük. Yani Aretha Franklin’in ölümünün yedinci gününe denk geldi bu anma etkinliği. Bu tesadüf çevremizdeki insanlarda şu soruları da doğurdu: 40 ve 52’sinde de bir ritüel gerçekleşecek mi? Bu sorunun yanıtı şu an için hayır. Onu da diğer sevenlerine bırakıyoruz”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler