Polisten vekillere sert müdahale: Haddinizi aşmayın!

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları 700. hafta oturma eylemine müdahale eden polis, eyleme destek veren CHP ve HDP'lilere sert müdahalede bulundu. Polis amiri, "Size bu talimatı veren eşkıya' diyen HDP milletvekili Ahmet Şık'a 'Haddinizi aşmayın' diye çıkıştı.

Yayınlanma: 25.08.2018 - 13:17
Abone Ol google-news

<video:1064125>

Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasına gelen oturma eylemi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yasaklandı.Yasak kararı ile polis, Galatasaray Meydanı'nı ablukaya aldı ve alana girmek isteyenleri gözaltına aldı.

 

<video:1064101>

VEKİLLERE SERT MÜDAHALE

Polisler kendilerine verilen talimatla kitleye biber gazı ve copla müdahale ettiler. Atyrıca, çevredeki pasajlara sığınan vatandaşlar da biber gazından nasibini aldı. Öte yandan eyleme destek veren CHP'li Sezin Tanrıkulu, Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel'in yanı sıra HDP'li Ahmet Şık, Garo Paylan, Hüda Kaya, Pervin Buldan ve Erkan Baş gibi vekillere de zaman zaman sert müdahalede bulundu. 

<haber-dikey:1063995,1064126,1064052> 

Oturma eylemi yapan vekillere müdahale eden polis, HDP'li Garo Paylan'ı da boynunu sıkarak yere yatırmaya çalıştı. 

 Vekillerle polis amirleri zaman zaman karşı karşıya gelirken, vatandaşlar "Bunları AKP'li vekillere yapabilir misiniz' diyerek tepki gösterdiler.

<video:1064144>

POLİSTEN ŞIK'A: HADDİNİZİ AŞMAYIN

Polis amiri, müdahale için "Bu emir kanunsuz. Size bu talimatı veren eşkıya" diyerek İçişleri Bakanı Süleymen Soylu'ya tepki gösterdi. Polis amiri ise HDP Milletvekili Şık'a "Ben haddimi aşmıyorum, size Sayın Vekilim diyorum. Siz de haddinizi aşmayın" diye çıkıştı.

<video:1064137>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler