Berberoğlu'nun tecrit eylemi devam edecek

15 aydır tutuklu olan CHP’li Enis Berberoğlu, eşi ve kızıyla bayramın son günü görüştü. Oya Berberoğlu, eşinin adalete inancının kalmadığını, “Bundan sonra mücadelem siyasi olacak” dediğini aktardı. Berberoğlu, “Enis’in kendini ikinci tecride sokma eylemi sürecek” açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 26.08.2018 - 00:17
Abone Ol google-news

15 aydır Maltepe Cezaevi’nde tecritte olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, eşi ve kızıyla bayramın son günü cezaevinde kucaklaştı.

Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu, bayramlaşma ziyaretlerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Enis Berberoğlu’nun moralinin de sağlığının da iyi olduğunu belirten Oya Berberoğlu, “Sağlık, mutluluk, barış, dayanışma, kardeşlik, adalet dolu nice günler, bayramlar diliyor. Görüşte bize peynirli sandviç hazırlamış, çayla beraber bayram kahvaltımızı yaptık, görüşmekten dolayı mutlu olduk. Ancak Enis’in adaletsizliğe, siyasetsizliğe karşı aldığı kendini ikinci tecrite sokma eylemi sürecek. Bizle bayramlaşması istisnaydı” ifadelerini kullandı.

Enis Berberoğlu’nun hapiste yazdığı ikinci kitabının bittiğini, üçüncüsünü de yazmaya başladığını belirten Oya Berberoğlu, “Bu arada kendisi aynı zamanda iktisatçı olduğu için ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden nasıl çıkılacağına ve dış baskılar üzerine bir makale kaleme almış, önümüzdeki günlerde yayımlanacak” dedi.

Artık siyasi mücadele

Oya Berberoğlu, açıklamasında, “Yargıtay 17. Ceza Dairesi’nin önümüzdeki günlerde kararını açıklamasını bekliyorum. -Bu vesileyle şunu söylemek isterim, Enis’in bunca hukuksuzluktan sonra adalete inancı kalmamış durumda. ‘Bundan sonra mücadelem siyasi olacak’ dedi. Ben umudumu korumaya devam ediyorum. Umarım Yargıtay yaşadığımız bu haksızlığı düzeltir, yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti için örnek teşkil edecek bir karara imza atar” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler