Cumhurbaşkanlığı'ndan Tahran zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye gündemiyle bir araya gelecek.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 12:06
Abone Ol google-news

Türkiye Cumhurbas¸kanı Recep Tayyip Erdogˆan, I·ran Cumhurbas¸kanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Bas¸kanı Vladimir Putin, yarın Tahran'da Suriye konusunu ele alacakları u¨c¸lu¨ zirve toplantısı yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye ihtilafına kalıcı c¸o¨zu¨m bulunması amacıyla, Astana mekanizması bagˆlamında sahada ve siyasi su¨rec¸ kapsamında yu¨ru¨tu¨len ortak c¸abalar, zirve toplantısında ele alınacak.

Toplantıda, ikincisi nisan ayında Türkiye'nin ev sahipligˆinde gerc¸ekles¸en u¨c¸lu¨ zirvenin ardından, meydana gelen gelis¸melerin degˆerlendirilmesi ve ileriye yo¨nelik atılabilecek adımların tespit edilmesi hedefleniyor.

Erdoğan'ın zirve esnasında mevkidas¸larıyla gerc¸ekles¸tireceği ikili ve u¨c¸lu¨ temaslarda, I·ran ve Rusya ile ikili ilis¸kilerin yanı sıra digˆer gu¨ncel, bo¨lgesel konuların da ele alınması o¨ngo¨ru¨lüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler