CHP’de 72 il başkanına tepki

Toplantıya katılmayan ve ortak metne imza atmayan CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol kurultay öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 19.08.2014 - 21:20
Abone Ol google-news

CHP’nin 78 il başkanı, 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultayı görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrasında yapılan ortak basın açıklamasında, “Partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Sayın genel başkanımıza başarılar diliyoruz” denildi. Ortak metne Düzce, Yalova ve Isparta il başkanları imza atmadı.

‘KATILMAYACAĞIMI ÖNCEDEN DUYURDUM’

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, ortak açıklamaya neden destek vermediğini anlattı. Kurultay delegesi olan Yenişarbademli Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Erdem ve İl Genel Meclis Üyesi Kamil İçöz’le birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Şenol, il başkanlarının düzenlediği toplantıyı etik bulmadığını, toplantıya katılmayacağını da daha önce duyurduğunu söyledi.

‘İL BAŞKANLARINI ŞUCU-BUCU DİYE YAFTALAMAK DOĞRU DEĞİL’

CHP Isparta İl Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Şenol, il başkanlarını, örgütleri ‘şucu’ ya da ‘bucu’ diye yaftalamanın yanlış olduğunu söyledi. Isparta’da il ve ilçe kongrelerini yaparken kentin bazı bölgelerinde ‘Kılıçdaroğlucu’ ya da ‘Baykalcı’ diye eleştirildiklerini anlatan Şenol, şöyle konuştu:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler