FETÖ borsasına şüpheli aklama

Bursa’da FETÖ borsası operasyonunda tutuklanan Bursa Çayeli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Ensar Çelik’in arasında bulunduğu 12 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Çelik’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra bir çok başsavcı, mahkeme başkanı ve Yargıtay üyesi ile fotoğrafları gündeme gelmişti.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 23:31
Abone Ol google-news

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, başta FETÖ/PDY olmak üzere çeşitli suçlarda şüphelilerin lehine karar vermeleri için hâkim ve savcılar üzerinde baskı kurduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik geçen temmuz ayında operasyon düzenlemişti.

<haber-dikey:1033280>

 

Örgüt lideri olduğu iddia edilen Bursa Rize Çayeli Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Eyüp Ensar Çelik de bu kapsamda 21 Temmuz’da tutuklanmıştı.

Soruşturmayı tamamlayan başsavcılığın bir grup şüpheli hakkında basit dolandırıcılık suçundan dava açtığı öğrenildi. Ancak soruşturmanın kritik ismi Eyüp Ensar Çelik’in arasında bulunduğu 12 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Kararda, Çelik hakkında somut ve kesin delil bulunmadığı belirtildi. Ayrıca 21 Temmuz’da “yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama” suçundan tutuklanan Çelik’in 6 Ağustos’ta tahliye edildiği bilgisi yer aldı. Buna karşılık takipsizlik kararının ise tahliyeden bir gün sonra 7 Ağustos’ta verilmesi dikkat çekti. Yargı kulislerinde savcılığa baskı yapılıp yapılmadığı sorusu gündeme geldi.

 

Çelik’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Yargıtay üyesi Kenan İpek, Manisa Başsavcısı Ahmet Çiçekli’nin yanı sıra birçok ağır ceza mahkemesi başkanı, başsavcısı ile Yargıtay üyesi ile fotoğrafları çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler