Aykut Erdoğdu'dan İGA'ya: Boş boş konuşmayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İstanbul'un 3. Havalimanı ihalesinde yolsuzluk yapıldığını öne sürmüştü. Erdoğdu, konuya ilişkin İGA'dan yapılan açıklamaya yanıt verdi.

Yayınlanma: 28.09.2018 - 21:13
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1097089,1093238>

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun 3. Havalimanı inşaatında 4,5 milyar avro haksız kazanç elde edildiği yönündeki iddialarına inşaatı yapan ve beş şirketin ortaklığıyla oluşan İGA'dan açıklama geldi.

Erdoğdu, şirketten gelen açıklamaya sosyal medya hesabı üzerinden "boş boş konuşmayın" şeklinde yanıt verdi.

Erdoğdu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:


Erdoğdu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 3. Havalimanı’nın inşaat süresini takiben, 25 yıllığına ihale edildiğini belirterek 3 Mayıs 2013’te ihalesi yapılan havalimanının yer tesliminin 2 yıl sonra gerçekleştiğini ifade etmişti.

Yer teslimi yapılmadığı için hem inşaat hem işletme süresinin 2 yıl haksız olarak kamunun aleyhine, işletmecilerin lehine uzatıldığını anlatan Erdoğdu, bununla 2 milyar 90 milyon avronun halkın cebinden alınarak, bu müteahhitlerin cebine konulduğunu savunmuştu.

Erdoğdu, "Haksız tutar 4 milyar 590 milyon avrodur. Bunun Türk Lirası karşılığı 32 milyardır. Bu da kamu bütçemizin yaklaşık yüzde 5’ine denk gelmektedir. Biz, Türk Ceza Kanunu’nun 236. maddesine göre, bu müteahhit ekibi ve ne yazık ki siyasi talimatla bu suçu ortak edilen kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” diye konuşmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler