‘Dink’in yarattığı infial sürüyor’

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri yargılanıyor.

Yayınlanma: 28.09.2018 - 22:29
Abone Ol google-news

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davaya dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya tutuksuz sanık dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı emekli albay Ali Öz ve firari sanık dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi görevlisi Niyazi Malkoç katılırken, Dink ailesini ise avukatları temsil etti. Mahkeme başkanı, sanık Niyazi Malkoç’un Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapması üzerine yakalanarak mahkemeye sevk edildiğini, sanığın sorgusu yapıldıktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verildiğini tutanağa geçirdi.
Mahkeme heyeti ara kararında sanıkların tutuklu bulundukları olayın yıllar önce toplumda yarattığı infialin halen dahi etkilerinin sürmesini gerekçe göstererek tahliye taleplerini reddetti.

Örgüt suçundan beraat

Heyet Ali Fuat Yılmazer’in “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan ve Ramazan Akyürek’in “Resmi belgeden sahtecilik” ve “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlarından tutuklulukta geçirdikleri süre ve öngörülen ceza miktarı dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi. Yılmazer, “Tasarlayarak adam öldürme”, Akyürek ise, “İhmali davranışla öldürme” suçundan tutuklu yargılanmaya devam edecek.  Tanıkların dinleneceği bir sonraki celse ise 18 Aralık’ta görülmeye başlanacak ve 3 gün sürecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler