KESK’liler yağmur çamur dinlemedi

Şiddetli yağışa rağmen eylem yapan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, açıklamasında krizin faturasının yine emekçilere ve ezilenlere çıkarıldığını belirterek, tüm emek ve demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye davet etti.

Yayınlanma: 29.09.2018 - 16:46
Abone Ol google-news

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubeler Platformu dün Üsküdar vapur iskelesinde ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi için eylem yaptı. Şiddetli yağışa rağmen eylem yapan kamu emekçileri ekonomik krizin faturasının yine emekçilere ve ezilenlere çıkarıldığını belirterek, tüm emek ve demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye davet etti.

“KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı eylemde, “Kayyım değil, halk iradesi”, “Demokratik belediyecilik istiyoruz”, “İşimizi geri alacağız”, “Parasız eğitim istedik, istiyoruz” yazılı dövizler taşındı. Kamu emekçilerinin sık sık “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganlarını attığı eylemde basın açıklamasını Vaiz Adıgüzel okudu.

‘Borçlar halkın sırtına yıkılıyor’

Adıgüzel, hükümet tarafından geçen günlerde açıklanan Yeni Ekonomi Programını eleştirerek, “Ne yazıkki bu ülkede tasarruf ve kemer sıkma dendiğinden akla hep emekçi kesimlerin geldiği bilinmektedir. Sendikal faaliyetlerin engellendiği, onbinlerce kamu emekçisinin ihraç edildiği, grevlerin yasaklandığı, kamu emekçilerinin yandaş konfederasyonlarla yoksulluğa mahkum edildiği, hak aramanın bastırıldığı bir ortamda elde edilen kar oranlarını paylaşmayanlar bugün zararlarını ve borçların halkın sırtına yıkmaktadır” dedi.

KESK olarak emeğin hakkını, demokrasiyi, laikliği ve barışı savunma devam edeceklerini söyleyen Adıgüzel, “Emekten yana, eşit, özgür, barış içinde, seküler bir yaşam, laik bir düzen için, aydınlık güneşli güzel günleri hep birlikte görmek için toplumun tüm kesimleri bu mücadelede memlekete ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu. Yaşanan ihraçlarla KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin hedef olarak seçildiğine dikkat çeken Adıgüzel özetle şunları söyledi: “Biz KESK olarak; kamu emekçisinin hak ettiği insanca yaşam için mücadele ediyoruz. İşte bu nedenle en başından beri emek ve demokrasi karşıtlarının hedefinde olduk. Bugün de yıllardır kararlılıkla sürdürdüğünüz emek ve demokrasi mücadelemiz bir suç gibi göstermeye çalışmaktadır. Bizler demokratik laik bir ülkede barış ve kardeşlik içinde insanca bir yaşam mücadelesi veren ülkemizde sendikal mücadelesin öncüsü KESK’lileriz. Yarının aydınlığa daha fazla yakınlaştığımız bir gün olacağına olan inancımızı koruyarak bugünleri aşmak için birbirimize daha fazla kenetlenmeye devam edeceğiz.” İSTANBUL


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler