Açlık grevindeki öğretmen 36 kiloya düştü

Tarsus Cezaevi’nden ağır hasta anne ve babasına yakın cezaevine sevk edilmediği için açlık grevi başlatan öğretmen Meral Dönmez 36 kiloya düştü. Aile, “hayata dönüş” operasyonunda da görev alan cezaevi müdürünün “2000’leri gördüm. 300 gün kadar yaşıyorlar merak etmeyin” dediği aktardı.

Yayınlanma: 05.10.2018 - 23:01
Abone Ol google-news

 

Meral Dönmez isimli Fen Bilgisi öğretmeni İstanbul’daki ağır hasta anne ve babasına yakın olmak ve kendi ile aynı siyasetten yargılanan mahpuslarla aynı cezaevine sevk edilme talebiyle 34 gündür açlık grevinde. 19 Aralık 2000’deki Hayata Dönüş adı verilen operasyonunda görevli olan şu an ise Tarsus Cezaevi müdürü olan Mazlum Özalp ile görüştüklerini belirten Dönmez’in annesi Sose Dönmez, “Mazlum Özalp bizimle yaptığı görüşmede, ‘Ben 2000’lerdeki açlık grevlerinde görev yaptım. Açlık grevinde 300 gün kadar yaşıyorlar’ dedi. Zihniyet böyle olunca çözüm yolu bulmak imkânsız” diye konuştu.

36 kiloya düştü

Öğretmen Meral Dönmez, “Terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle 11,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2014 yılından beri tutuklu olan Dönmez, dört yılda çok sayıda cezaevine sürgün edildi. Son olarak Tarsus Cezaevi’ne gönderilen Dönmez, cezaevinde yaşanan hak ihlalleri ve kendisi ile aynı suçlamalarla yargılanan kişilerle aynı cezaevine sevk edilme talebiyle açlık grevine başladı. Açlık grevine başladığında 45 kilo olan Dönmez, 36 kiloya düştü.

‘Talepleri kabul edilsin’

Dönmez’in annesi Sose Dönmez gazetemize yaptığı açıklamada açlık grevindeki kızının durumuna ilişkin cezaevi müdürü ile görüştüklerini söyleyerek, “Kızıma beş gün boyunca şeker ve tuz vermediler. Cezaevi müdürüne neden şeker ve tuz vermiyorsunuz diye sordum. Müdür, devletin açlık grevindeki kişileri özendirmemek için su ve şekeri vermediklerimi söyledi. Ayrıca müdür, ‘Ben 2000’lerde açlık grevi eylemlerinde görev yaptım. Açlık grevindekiler 300 gün kadar yaşıyorlar merak etmeyin” dedi. Tek isteğim kızımın taleplerinin kabul edilmesi” ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1103156>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler