Öldüğünü bilmiyorlar: Adalet değil fatura geldi

Mehmet Canpolat, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin ‘cezaevinde kalabilir’ raporu vermesinden beş gün sonra, beynindeki tümör nedeniyle komaya girmişti. Bu rapor, aylar öncesinde yapılan muayeneye dayanılarak hazırlanmıştı.

Yayınlanma: 06.10.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

Komünist Parti - İnşa Örgütü davasında müebbet hapis cezasına mahkûm edilen ve 18 yıl cezaevinde kalan iki çocuk babası Mehmet Canpolat (48), 12 Ocak 2015’te yaşamını yitirdi. Canpolat ailesi o günden beri adalet arıyor. Çünkü, Canpolat, komaya girene kadar hastaneye götürülmemiş, beyninde tümör olduğu son anda tespit edilmişti. Cezaevi revirinden, ağrı kesicilerle geri gönderilmişti. Ailenin suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Tazminat davası reddedildi. Şimdi de Canpolat’a sanki yaşıyormuş gibi,  İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı eliyle bir yazı gönderildi. Canpolat’tan 3 bin 611 TL’lik yiyecek ve içecek beledini ödemesini istiyorlar.

Ödeme tebliği

Canpolat’ın Kocaeli 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kaldığı döneme ilişkin hazırlanan yazı,  26 Nisan 2013 tarihli. Canpolat adına, ailesinin oturduğu eve birkaç gün önce gönderildi. Yazıda, ayrıca gecikme zammının da alınacağı belirtilerek, “Yukarıda mahiyeti ve tutarı gösterilen borçlarınız vadesi geçtiği halde ödenmemiştir. Ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren İstanbul Vergi Mahkemesi’nde dava konusu yapma hakkınız var. Ancak yargılama sonucunda iddianızında tamamen veya kısmen haksız çıkmanız halinde haksız çıkılan tutarın yüzde 10’u oranında ayrıca zam tahsil edilecektir” ifadesi yer alıyor.

Cezaevinde uzun yıllar kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ile mücadele eden, bir gözünü kaybeden Canpolat, 4 Aralık 2014’te, konuşamaz, hafızasını ve hareket kabiliyetini yitirmiş bir halde apar topar, Seka Devlet Hastanesi’ne, oradan da Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tutuklu servisine sevk edildi. Burada beyninde tümör olduğu tespit edildi ve 3 operasyon geçirdi. Yoğun bakım ünitesine konuldu. Vücudu kemoterapiyi kaldırmadığı için uyutuldu.  Adli Tıp’ın hastane şartlarında infazına devam edilebilir dediği Canpolat, 40 gün sonra yaşam savaşını kaybetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler