Pekünlü adaleti AİHM’de arıyor

Anayasa Mahkemesi yeniden yargılama talebini reddedince AİHM’ye başvurdu.

Yayınlanma: 07.10.2018 - 21:39
Abone Ol google-news

Okullarda türban yasağı bulunduğu dönemde derse bu şekilde girmek isteyen öğrencileri Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda uyardığı için önce emekli edilen sonra yargılanan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün davası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşındı.

Dava sürecinde 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan ve bir süre Foça Cezaevi’nde yatan Pekünlü’yü yargılayan hâkimlerin büyük bölümünün FETÖ’cü olduğu ortaya çıkmıştı. Yeniden yargılama ve beraat talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Pekünlü dosyanın reddedilmesi üzerine avukatı aracılığıyla AİHM’ye başvurdu.

Pekünlü’nün avukatı Murat Fatih Ülkü, dosyanın tipik bir kumpas davası olduğunu belirtti. Ülkü, “Yargılama sürecinde karar veren hukukçuların 15 Temmuz sonrası FETÖ’yle ilişkili olduklarının ortaya çıkması bunu gösteriyor. Türkiye’de FETÖ’cü olmakla suçlanan hâkimlerin verdiği kararların geçerliliği ciddi bir tartışma konusudur.

Yaptığımız başvuru, bu anlamda bir örnek niteliğinde. FETÖ’cü hâkimlerin verdiği kararların, Pekünlü dosyasında yargılamanın yenilenmesine neden olduğunu iddia ettik. Türk hukukunda bu derdimizi anlatamadık. Pekünlü dosyasında adalet arıyoruz. Türkiye’de bulamadığımız adaleti, AİHM’den talep ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler