‘Yol gösterenler cezalandırılsın’

Yaşamını yitiren 3 gencin babası gazetemize konuştu. Babalar, “Mahkemenin kararını kabul etmiyoruz. Hepsi insanlığa karşı suçtan yargılanmalılar” diyor.

Yayınlanma: 09.10.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

Mitinge katılmak için Ankara’ya giden Malatya CHP Gençlik Kolları üyesi 18 gençten 11’i saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Katliam kurbanı CHP’li gençlerden Mehmet Ali Kılıç’ın babası Kemal Kılıç, Canberk Bakış’ın babası Abdullah Bakış ve Gülbahar Aydeniz’in Babası Salih Aydeniz gazetemize konuştu.

<haber-dikey:107032>

“Katliam göz göre göre geldi” diyen Kemal Kılıç, şöyle konuştu: “Gençler umut için, barış için, demokrasi, insanca yaşamak, daha iyi bir Türkiye için güle oynaya Ankara’ya gittiler. Ama IŞİD terör örgütü tarafından 109 insan katledildi. Tabii bu katliam ülkemizde tek değildi. Bizler Sivas ve Maraş’ta da katliamları gördük. Biz katliamda yaşamlarını yitirenlerin aileleri olarak  10 Ekim’de Ankara’da olacağız. 55 duruşma sonunda mahkeme karar verdi. Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Çünkü bizler sanıkların Terör örgütü üyeliğinden değil bu katliamın ‘insanlığa karşı suç’ olması nedeniyle bu kapsamda yargılanmalarını istiyoruz.  Bizler yine 10 Ekim’de Ankara Gar’ında olacağı, barış umutlarını yerden alıp mücadeleyi sürdüreceğiz.”

<haber-dikey:1107041>

Yargılama sonucunda verilen hükümlere isyan eden Abdullah Bakış, “Gençler Ankara’ya barış mitingi için gittiler. Ama insanlık suçu işlenerek katledildiler. Onlar sadece barış istiyorlardı. Mahkeme sanıklara belirli cezalar vermiş olabilir, ama asıl onlara yol gösterenlerin cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizler katliamın yapıldığı alana her yıl gittiğimizde, gül bırakmamıza  bile izin verilmiyor, 3 kontrol noktasından giriş yapılıyor, birinde gaz bile yedik. Bu bir insanlığa karşı suç ve sanıkların buna göre yargılanmaları gerekiyordu” diye konuştu.

‘Adalet arıyoruz’

Yıl dönümü anmalarına izin verilmemesine tepki gösteren Salih Aydeniz, “Yargılananın bizler hep ‘Terör’ suçundan değil, insanlığa karşı suçtan yapılmasını istedik. Ama mahkeme sanıkları terör suçuyla yargıladı ve ona göre hüküm verdi. Belki birçoğu 3-5 yıl sonra çıkacak. Bu saatten sonra anlatacak bir şey yok. Adalet arıyoruz. Yine Ankara’da olacağız. Biz sadece Ankara’da karanfil bırakmak istiyoruz. Ama jopla karşılaşıyoruz. Ne taşımız olacak, ne de bir pankartımız. Sadece karanfilimizle 10 Ekim’de saat 10.04’te katliamın yapıldığı alanda olacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler