Tahir Elçi, 145'inci haftada bir kez daha anıldı

28 kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, adliye önünde 154 haftadan bu yana her cuma törenle anılıyor.

Yayınlanma: 12.10.2018 - 16:45
Abone Ol google-news

 


Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, katledilmesinin ardından baro tarafından her cuma düzenlenen anma törenleri kapsamında, 145'inci haftada bir kez daha anıldı. Anma törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Dr. Necdet İpekyüz ile Saliha Aydeniz'in yanı sıra, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Koordinatörü Muteber Öğreten ve avukatlar katıldı. Törende her hafta olduğu gibi "Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı.

Törende konuşan Ahmet Özmen, Elçi'nin katledilişini protesto etmek, faillerinin bulunmasını talep etmek, faillerinin yargılanmasını sağlamak ve bu hususta bir baskı oluşturmak için burada her hafta toplandıklarını belirterek "Diyarbakır Barosu olarak, Tahir Elçinin mücadele arkadaşları olarak, sevenleri ve dostları olarak hem Diyarbakır'dan hem de Diyarbakır dışından siyasetçilerin, sivil topum kuruluşlarının desteğiyle bu etkinliği yürütüyoruz. Tam 145 haftadır buradan Tahir Elçi'nin katillerini, arkasındaki karanlık odakları istiyoruz. Üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz Tahir Elçi'nin faillerine dair somut bir emare, bir bilgi, bir gelişme yaşanmamıştır. Hepinizin çok yakından bildiği üzere Tahir Elçi bütün hayatını insan haklarına, demokrasiye, barışa, özgürlüğe, halkların kardeşliğine, bir arada kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşamın var olduğu bir ülke hayalini kurmuştur" dedi.

Elçi'nin, 90'lı yıllardaki utanç verici ve karanlık ortamdaki birçok cinayeti aydınlattığını vurgulayan Özmen "Faillerin ortaya çıkmasını sağladı. Ne yazık ki aydınlatmış olduğu bunca faili meçhule rağmen karanlık hadise üzerine Tahir Elçi henüz faili bilinmeyen bir kurşunla yaşamını yitirdi. Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun sadece şahsına veya baromuza sıkılmamıştır. Savunduğu değerlere, inandıklarına sıkılan bir kurşundur.Vicdana, adalete, barışa, kardeşliğe, demokrasiye sıkılan bir kurşundur. Her fırsatta buradan dile getiriyoruz; 7 Haziran seçimleri sonrasında tekrar başlayan çatışmalı süreç ne yazık ki sevgili Tahir Elçi'nin katliyle artarak devam etmiştir. Hepinizin bildiği üzere gençlerimiz kentlerimiz yaşanmaz hale geldi. İnsanlarımız evlerinden oldular, yaşadıkları mahallelerden, kentlerden göç etmek zorunda kaldılar. Kısacası tekrar acı ve gözyaşı hakim oldu hayatımızda. Biz barışı beklerken, huzuru beklerken, bir arada kardeşçe yaşamayı beklerken Tahir Elçi'nin katliyle yeni bir döneme ne yazık ki adım atmış olduk. Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, yargı karşısına çıkarılmasının Türkiye'nin içinde bulunduğu çatışma ortamından, kutuplaşmış ortamdan kurtulmasına da katkı sunacaktır. Buradan bir kez daha sevgili Tahir Elçi'yi minnetle, sevgiyle ve saygıyla anıyorum. Biz Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi'nin mücadele arkadaşları, sevenleri ve dostları olarak Tahir Elçi Soruşturma Dosyası aydınlanıncaya dek, failleri yargı karşısına çıkarılana dek bu mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha buradan haykırmak istiyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından katılımcılar, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler