''Atatürk'e saldırı, Türk milletine saldırıdır''

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, son günlerde Atatürk'e yönelik yapılan saldırıları eleştirerek, Bugün Atatürk'e yapılan saldırı aslında Türk milletine yönelik, birliğimize, beraberliğimize, üniter devlete ve çağdaşlığa yapılan saldırıdır dedi.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 15:19
Abone Ol google-news

Mersin Barosu'nca yaptırılan ve Mersin Adliyesi önüne yerleştirilen Atatürk Anıtı'nın açılış törenine TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve çevre illerden baro başkan ve yönetimleri ile çok sayıda avukat ve davetli katıldı. Feyzioğlu, açılışa katılan köylü kadınları protokol sırasına alarak, töreni yakından izlemelerini sağladı. Ardından da bir konuşma yapan Feyzioğu, son günlerde Atatürk'e karşı büyük bir saldırı olduğunu söyledi. Feyzioğlu, bugünkü Atatürk Anıtı'nın açılışı her zamankinden daha anlamlı olduğunu belirterek şöyle konuştu;Bu anıtı açarken şunu düşünmemizi istiyorum. Atatürk olmasaydı, düzeltiyorum Atatürk'ün düşünceleri, açtığı ışıklı yol olmasaydı, Atatürk'ün çağdaşlık meşalesi yolumuzu aydınlatmasaydı; bu ülkenin kadınları nerede olurdu Bu ülkenin kadınları seçme seçilme hakkına, kocaları karşısında kanunen eşit olma hakkına sahip olabilirler miydi Bu ülkenin kadınları araba kullanabilirler miydi Atatürk olmasaydı diyenler, çağdaşlık olmasaydı diyenlerdir. Atatürk'ü biz gözümüzden sakınırken, onun fotoğrafını, hırpalanmış yara-bere içinde sunmaya cüret edenler acaba kendileri nerede olurlardı Bugün Atatürk'e yapılan saldırı aslında Türk milletine yönelik, birliğimize, beraberliğimize, üniter devlete ve çağdaşlığa yapılan saldırıdır. Siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına ve yüreği bu ülke için çarpan herkese tavsiyem biz avukatları izleme devam etsinler çünkü öğrenecekleri çok şey var. Söz veriyorum; daime bir, daima beraberiz.

Protokol daha sonra Türk bayrağına sarılı Atatürk büstünün açılışını yaptı. Açılışın ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Feyzioğlu'nun yakasına bir de Atatürk rozeti takıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler