İzmir Barosu seçime hazırlanıyor

İzmir Barosu’nun yeni yönetim kurulu, yarın yapılacak seçimli genel kurulda belirlenecek. 4 farklı gruptan 5 adayın katılacağı seçimler öncesi rekabet, son ana dek sürdü.

Yayınlanma: 19.10.2018 - 22:49
Abone Ol google-news


İzmir Barosu’nun yaklaşık 9 bin üyesi bulunuyor. Kültürpark 4 numaralı holde gerçekleştirilecek seçimlerde Cumhuriyetçi Grup iki adayla temsil edilecek. İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin’le baro yönetiminde yer alan Atalay Aksak’ın listeleri Cumhuriyetçi Grup adına yarışa girecek. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı ise Özkan Yücel. Bu yıl seçimlere ilk kez katılacak olan Yenilikçi Avukatlar Grubu Muhammet Özekes, Milliyetçi Avukatlar Grubu ise Ömer Fatih Şimdi’yle oy isteyecek.

“Güçlü avukat, öncü baro”

Aydın Özcan’ın 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından baro başkanlığı görevini vekaleten yürüten Mustafa Çetin, “Yaşadığımız bu zor dönemde İzmir Barosu gibi kurumsal, saygın, ağırlığı, duruşu ve gelenekleri olan bir gücün yönetiminde hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, hâkim güvencesi, savunma hakkının kutsallığı, adil yargılanma ve hukukun eşitliği, demokratik çağdaş hukuk devleti ilkelerini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve üniter yapısını savunmaya devam ettirmek için adayım” dedi.
Yine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun başkan adayı olarak seçime girecek Atalay Aksak da, “güçlü avukat, özgür ve öncü baro” sloganıyla yola çıktıklarını, özellikle genç avukatların sorunlarına eğileceklerini söyledi. Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda, yargı bağımsızlığı, meslek onuru ve hukukun üstünlüğünü savunacaklarını vurguladı.

Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Özkan Yücel ise, önem verdikleri konuların en başında ‘mesleki dayanışma’ geldiğini ifade ederek “Bugün İzmir Barosu’nun mevcut Yönetim Kurulu, kapalı kapılar ardında, ulaşılmaz ve meslektaşlarından saklanır bir pozisyonda –sözüm ona- görevlerini icra ediyorlar. İşte biz tüm bu kilitleri kırmak, tüm bu yasakları ortadan kaldırmak; her an ulaşılabilir bir baro olmak ve meslektaşlarımızın aradıklarında, ihtiyaç duyduklarında ulaşılabilir bir yönetim kurulunu inşa etmek için baro yönetimine talibiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler