Mardin'de çatışma: 1 şehit, 1 yaralı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde operasyona çıkan güvenlik güçleri ile bir grup PKK’li arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 11:46
Abone Ol google-news

Edinilen bilgilere göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, Dargeçit ilçesi kırsalındaki Yanılmaz Mahallesi’nde bir grup terör örgütü mensubunun olduğu istihbaratı üzerine operasyon başlatıldı. 05.00’da itibariyle başlatılan operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Operasyonda güvenlik güçleri, PKK’li teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin, “Teslim ol” çağrılarına PKK'lilerin ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, açılan ilk ateşle 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle operasyon bölgesinden alınarak, Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Yaralanan askerlerden, Uzman Onbaşı Muhammet Çoban (25), sevk edildiği Diyarbakır'da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Çorum nüfusuna kayıtlı olan şehit Muhammet Çoban için Mardin'de uğurlama töreni düzenleneceği belirtildi.

Kaçan PKK'lilerin hale getirilmesi amacıyla bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI 20 GÜN ÖNCE EVLENMİŞ

Mardin Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görev yapan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Çoban’ın, Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi üzerindeki Özmercan apartmanına gelen askeri yetkililer, acı haberi şehidin ablası İlknur Çalış’a verdi. Şehit Muhammat Çoban'ın babası ile annesinin ayrılması nedeniyle 12 yaşından beri ablası ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Şehidin ablasının yaşadığı binanın önüne Türk bayrağı asıldı, belediye ekipleri de taziye çadırı kurdu. Şehit Muhammet Çoban'ın 20 gün önce Sanem Çoban ile evlendiği öğrenilirken, acı haberi alan yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler