Peksak’ın 15 yıla kadar hapsi istendi

Balyoz Davası’na bakan üye hakim tutuklu sanık Ali Efendi Peksak’ın “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan yargılandığı dava dün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 23:01
Abone Ol google-news

 

Mütalaasını açıklayan Savcı, Peksak’ın “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

‘Karşıtı askerleri tasfiye etti’

Savcının mütalaasının ardından savunma yapan sanık Peksak, tutukluluğunun 830’uncu gününde olduğunu belirterek, “Somut olarak ‘Şu eylemi yaptın’ denilmedi. Toplanacak delil yoktur. Savcı, hakkımda kaçacak olacağım şüphesiyle tutukluluğumun devamını istedi. Kaçacak olsam hakkımda 2014 yılında soruşturma olduğunda kaçardım. Suç işlemedim ki, kaçayım. Pasaport bile almadım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Şikayetçi CHP’li Dursun Çiçek ise savcının mütalaasına katıldığını belirterek, “Bu sanığın 15 Temmuz’a gelen süreçte şahsım dahil Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ karşıtı askerlerin tasfiyesinde görev aldığı sabittir. Hakkımda birbiriyle aynı olan 52 kez tutukluluğa devam kararı verilmiştir. Sanığın adil yargılanmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum. Balyoz kumpas davasında adımın sadece bir dijital listede geçmesi nedeniyle acımasızca 16 yıl hapis cezası verildi. Bu kararı her yerde savunmuş savunmaya da devam etmektedir” dedi.
Mahkeme heyeti, tanık beyanları, kuvvetli suç şüphesi, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçeleriyle sanık Ali Efendi Peksak’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı Ocak ayına erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler